Reikia:
200 g avinžirnių
2 skiltelių česnako
3 šaukštų sezamų sėklų
5 lapelių šviežių bazilikų
1/5 stiklinės sezamų arba alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio druskos (jei naudojamas „Ume“ padažas ir sūdyti džiovinti pomidorai, papildomai druskos nebereikia)
Žiupsnelio raudonųjų pipirų
Žiupsnelio juodųjų pipirų
1 šaukšto „Ume“ padažo arba citrinos sulčių
60 g džiovintų pomidorų
3 šaukštų šviežių kalendrų lapų
½ stiklinės avinžirnių nuoviro
1 lavašo
1 mango
1. Per naktį mirkytus avinžirnius nuplaukite ir trumpai apvirkite, kol suminkštės (apie 5–7 min.). Vandenį, kuriame virė avinžirniai, pasilikite.
2. Virtus avinžirnius, česnaką, sezamų sėklas, bazilikų lapus, aliejų, druską, raudonuosius ir juoduosius pipirus, Ume padažą, džiovintus pomidorus bei 2 šaukštus kalendrų sudėkite į maisto smulkintuvą, įpilkite vandens, kuriame virė avinžirniai, ir malkite.
3. Humusą tolygiai užtepkite ant lavašo. Kaip įmanoma mažesniais gabalėliais supjaustykite mangą bei susmulkinkite 1 v. š. kalendrų, paskleiskite ant humuso. Lavašą susukite ir supjaustykite norimo dydžio porcijomis.