3-4 asm.
Gaminimas 45 min.
Reikia:
200 g halumio sūrio
1 cukinijos
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio džiovinto raudonėlio
Aliejaus (kepti)
Romesco padažui:
2 keptų raudonųjų paprikų
100 ml pomidorų savo sultyse
100 g migdolų riekelių
2 skiltelių česnako
1 šaukštelio aitriosios paprikos
2 šaukštų baltojo vyno acto
2–3 šaukštų alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio druskos
Gražgarsčių (patiekti)
1. Supjaustykite halumį ir cukiniją vienodo dydžio lazdelėmis. Pabarstykite druska, raudonėliu ir pašlakstykite aliejumi. Suverkite ant iešmelių ir kepkite ant grilio po 4–5 min. iš kiekvienos pusės.
2. Keptas paprikas nulupkite, sudėkite į trintuvo indą, taip pat sudėkite pomidorus, migdolus, česnaką, aitriąją papriką. Viską sutrinkite. Supilkite actą, alyvuogių aliejų, įberkite druskos.
3. Cukinijų ir sūrio iešmelius patiekite su romesco pa