Reikia:
150 g VINIUS margarino kepiniams su sviestu
100 g DANSUKKER cukraus miltelių
2 kiaušinių
2 kiaušinių Žiupsnelio tarkuotos žaliosios citrinos žievelės (nebūtinai)
220 g miltų
DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“ pabarstyti
Valgomųjų gėlių
Minkštą VILNIUS margariną kepiniams su sviestu suplakite su DANSUKKER cukraus milteliais, sudėkite trynius, taip pat paplakite.
Jei naudojate – suberkite žaliosios citrinos žievelę (laidoje nerodo, kaip beria, bet tarp ingredientų yra ir Alfas mini, kad galima papildomai paskaninti.
Suberkite miltus, greitai užminkykite tešlą. Suformuokite volelį ir supjaustykite jį maždaug 0,5-0,7 cm storio skridinėliais. Sudėkite juos ant skardos, išklotos kepimo popieriumi ir kepkite 8-9 min. arba kol sausainių krašteliai taps auksinės spalvos. Viduriukas neturi patamsėti, neperkepkite.
Ištraukite, kiekvieną sausainį patepkite baltymu, uždėkite po gėlę, dar kartą patepkite plonu sluoksniu baltymo ir pabarstykite DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“.
Kepkite dar 1-2 min. kad sausainių paviršius apdžiūtų. Aušinkite ant grotelių.