Reikia:
1 svogūno
125 g pievagrybių
50 g skrudintų lazdynų riešutų
2 kiaušinių
150 ml pieno
100 ml aliejaus
180 g speltos miltų
150 g grikių miltų
1 šaukštelio rudojo cukraus
1 šaukštelio Provanso žolelių
2 šaukštelių kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
1. Svogūną smulkiai supjaustykite, pakepinkite su 20 ml aliejaus, po to suberkite plonai supjaustytus grybus, irgi pakepinkite. Skrudintus lazdynų riešutus sumulkinkite.
2. Atskirai sumaišykite visus skystus produktus, atskirai – sausus, o po to viską kartu. Svogūnus ir grybus įdėkite pabaigoje ir maišykite labai mažai.
3. Tešlą sukrėskite į išklota kepimo popieriumi keksinę formą (11x24 cm) ir kepkite apie valandą. Patikrinkite, ar iškepęs keksas, mediniu iešmeliu.
Skanaus!