Įdaryti kiaušiniai gali būti atskira kulinarijos meno šaka. Yra šimtai ingredientų, prieskonių, pagardų, puošybos ir šio patiekalo patiekimo būdų. Bet esame beveik tikri, kad taip – grybais, sūriu ir spragėsiais – įdarytų kiaušinių dar neragavote. Išbandykite. Lengva pagaminti, gardu ir intriguoja. Tikras šventinis pasirinkimas!
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
Video receptą žiūrėkite Alfo IG paskyroje čia
2 asm.
Gaminimo laikas: apie 30 min.
Įdarytiems kiaušiniamas pagaminti reikia:
1 l SUKČIUS natūralaus daržovių sultinio
1 saujos džiovintų baravykų
1 nedidelio svogūno
2 šaukštų spraginamųjų kukurūzų
Keleto prieskoninių žolelių šakelių
3 šaukštų ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio
1 šaukštelio KIKKOMAN sojų padažo
2 riekelių lydyto RAMBYNO sūrio su kumpiu
3 virtų kiaušinių
1 šaukšto KĖDAINIŲ KONSERVAI majonezo „Originalus“
1 saujos tarkuoto DŽIUGAS 12 mėn. brandinimo kietojo sūrio „Mild“
GAIDELIS krekerių „Klasika“
Keleto mėtų lapelių
1. Į puodą supilkite SUKČIUS natūralų daržovių sultinį, berkite džiovintus baravykus ir virkite apie 15 min.
2. Svogūną supjaustykite kubeliais.
3. Keptuvėje paspraginkite spragėsių.
4. Išimkite apvirtus grybus, susmulkinkite. Sultinio neišpilkite, o į jį suberkite smulkintas žoleles ir pasimėgaukite dar ryškesniu jo skoniu arba panaudokite sriubai.
5. Į keptuvę dėkite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą, svogūnus, grybus ir kepinkite. Berkite KOTANYI ketverių pipirų mišinio, pilkite KIKKOMAN sojų padažo ir išmaišykite.
6. Lydyto RAMBYNO sūrio su kumpiu riekeles smulkiai supjaustykite ir berkite į dubenį.
7. Kiaušinius nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite trynius ir trindami šakute sumaišykite su sūriu.
8. Berkite kepintus grybus ir svogūnus, dėkite KĖDAINIŲ KONSERVAI majonezo „Originalus“ ir viską išmaišykite. Šia mase įdarykite kiaušinių puseles.
9. DŽIUGAS 12 mėn. brandinimo kietąjį sūrį „Mild“ dėkite į keptuvę krūvelėmis. Apkepkite iš vienos pusės, kad sūris išsilydytų.
10. Kiaušinius pagardinkite smulkintais GAIDELIS krekeriais „Klasika“ ir spragėsiais.
11. Papuoškite sūrio traškučiais bei mėtų lapeliais.
Gardžių atradimų.