Baklažanas, pomidorai, petražolės, česnakas, sūris – ir visas šis skonių lobis užkeptas lavaše. Gruziniškam baklažanų pyragui neatsispirs niekas.
Griebkite receptą!
4–6 porcijoms
Gruziniškam baklažanų pyragui pagaminti reikia:
1 didelio baklažano
2 didelių pomidorų
5 česnako skiltelių
200 g fermentinio sūrio
10 šaukštų aliejaus
1 šaukštelio cukraus
druskos, pipirų
saujos smulkintų petražolių
4 šaukštų jogurto arba grietinės aptepti
1 lavašo
1. Kubeliais supjaustykite baklažaną. Dėkite kepti į keptuvėje įkaitintą aliejų. Maišydami gerai apkepinkite. Baigdami kepti suberkite kubeliais pjaustytus pomidorus, smulkintą česnaką ir smulkintas petražoles. Paskaninkite druska, pipirais ir cukrumi. Truputį patroškinkite ir suberkite tarkuotą sūrį.
2. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Lavašą perpjaukite pusiau.
3. Į skardą dėkite pusę lavašo, ant jo pusę tarkuoto sūrio, baklažanų įdarą, vėl pusę sūrio ir likusį lavašą. Pyrago viršų aptepkite grietine ir subadykite šakute.
4. Kepkite 200 °C orkaitėje apie 10 min.
Skanaus!