top of page

Gruziniško baklažanų pyrago receptas

Baklažanas, pomidorai, petražolės, česnakas, sūris – ir visas šis skonių lobis užkeptas lavaše. Gruziniškam baklažanų pyragui neatsispirs niekas.

Griebkite receptą!

gruziniškas baklažanų pyragas, receptas
VMG nuotr.

4–6 porcijoms


Gruziniškam baklažanų pyragui pagaminti reikia:

  • 1 didelio baklažano

  • 2 didelių pomidorų

  • 5 česnako skiltelių

  • 200 g fermentinio sūrio

  • 10 šaukštų aliejaus

  • 1 šaukštelio cukraus

  • druskos, pipirų

  • saujos smulkintų petražolių

  • 4 šaukštų jogurto arba grietinės aptepti

  • 1 lavašo

1. Kubeliais supjaustykite baklažaną. Dėkite kepti į keptuvėje įkaitintą aliejų. Maišydami gerai apkepinkite. Baigdami kepti suberkite kubeliais pjaustytus pomidorus, smulkintą česnaką ir smulkintas petražoles. Paskaninkite druska, pipirais ir cukrumi. Truputį patroškinkite ir suberkite tarkuotą sūrį.

2. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Lavašą perpjaukite pusiau.

3. Į skardą dėkite pusę lavašo, ant jo pusę tarkuoto sūrio, baklažanų įdarą, vėl pusę sūrio ir likusį lavašą. Pyrago viršų aptepkite grietine ir subadykite šakute.

4. Kepkite 200 °C orkaitėje apie 10 min.


 

Šis receptas yra iš naujo žurnalo VERDU IR KEPU numerio.

Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.

Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.


 

Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page