Gruzdintos bulvytės su aitriu mėsos padažu
- vmgonline
- 2019-03-12
- 1 min. skaitymo
Mėgstate gruzdintų bulvyčių garnyrą, patiektą prie mėsos? Šis gruzdintų bulvyčių variantas patenkins visus jūsų norus. Beveik rimtas pietų patiekalas: gruzdintos bulvytės su aitriu mėsos padažu.

Gruzdintoms bulvytėms su aitriu mėsos padažu reikia:
8-10 bulvių
1 l aliejaus kepti
1 svogūno
2 česnako skiltelių
trupučio sviesto
1 aitriosios paprikos
2 šaukštų pomidorų pastos
300 g maltos jautienos
400 g konservuotų smulkintų pomidorų
šlakelio baltojo vyno acto
1 šaukštelio rudojo cukraus
žiupsnelio aitriosios paprikos
150 g tarkuoto kietojo sūrio
1 aitriosios paprikos papuošti (nebūtina)
1. Bulves nulupkite, supjaustykite šiaudeliais ir kelis kartus perplaukite šaltame vandenyje, kad būtų mažiau krakmolingos.
2. Supjaustytas ir išmirkytas bulves sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 5 minutes. Nusausinkite, atvėsinkite ir gruzdinkite gerai įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.
3. Svogūną ir česnaką labai smulkiai supjaustykite ir apkepkite su sviestu
4. Suberkite smulkintą aitriąją papriką (su sėklytėmis ar be jų), sudėkite pomidorų pastą ir maltą mėsą. Maišydami kepkite 5 minutes. Sudėkite likusius komponentus, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 15 minučių.
5. Bulvytes apipilkite mėsos padažu, apibarstykite sūriu ir smulkinta aitriąją paprika.
Skanaus!