Labai gardus, traškus užkandis, kurį valgant tikrai jausis bulvių, o ne miltų skonis. Patiekite su mėgstamu padažu ir tai taps vakarėlio hitu.
4 asm.
Gaminimo laikas: 40 min.
Gruzdintiems bulvių kamuoliukams pagaminti reikia:
300 g bulvių
Žiupsnelio druskos
50 g sviesto
50 g miltų
50 g majonezo
1 kiaušinio
100 g „Panko“ džiūvėsėlių
Alyvuogių aliejaus kamuoliukams apšlakstyti
1. Bulves nuskuskite, supjaustykite ir virkite pasūdytame vandenyje. Kai išvirs, sutraiškykite.
2. Sviestą ištirpinkite, įmaišykite miltus, sudėkite į bulves, įmaišykite majonezą ir viską sumaišykite
iki tvirtos masės, jei reikia – įpilkite dar vandens, kuriame virė bulvės.
3. Suformuokite kukuliukus, pamirkykite kiaušinio plakinyje, pavoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite
įkaitintoje 180 °C karšto oro gruzdintuvėje 10 min. (orkaitėje 18 min.).
4. Patiekite su mėgstamu padažu arba išbandykite majonezą, pagardintą ančiuviais ir tarkuota
citrinos žievele.
Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.
Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.
Gardžių atradimų.