Išmėginkite lengvą ir pilną skonių brusketos receptą. Jos puikiai tiks tiek pietums ar vakarienėms, tiek ankstyviems rytų užkandžiams.
Laidą #AlfasMieste žiūrėkite čia
Brusketoms su grilyje kepta skumbre pagaminti reikia:
1 šviežios skumbrės
5 šaukštų alyvuogių aliejaus
2–3 apelsinų
Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių
2 šaukštų SUSLAVIČIAUS pomidorų kečupo „Klasikinis“
Žiupsnelio KOTANYI Toskanos prieskonių su džiovintais pomidorais
5 skiltelių česnako
100 g DOBILO ekologiškos pusriebės varškės
40 g DOBILO ekologiško kefyro 2,5% rieb.
1 nedidelės saujos krapų
½ čiabatos
1 saujos kaparėlių
1 saujos įvairių šviežių žolelių (mėtų, kalendrų arba krapų)
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
Žiupsnelio KOTANYI druskos
1. Šviežią skumbrę apšlakstykite ½ kiekio alyvuogių aliejaus, išspauskite apelsinų sulčių, užbarstykite KOTANYI aitriosios paprikos dribsnių, užpilkite SUSLAVIČIAUS pomidorų kečupo „Klasikinis“, apibarstykite KOTANYI Toskanos prieskoniais su džiovintais pomidorais, pagardinkite KOTANYI druska, bei įdėkite šviežio česnako.
2. Paruoštą skumbrę dėkite į ZYLE KAMADO grilį (šiek tiek toliau nuo vidurio) ir kepkite 180 °C temp. apie 15 min. Nevartykite.
3. Į indelį sudėkite DOBILO ekologišką pusriebę varškę, įpilkite šiek tiek DOBILO ekologiško kefyro, berkite KOTANYI juodųjų pipirų, įtarkuokite česnako, dėkite smulkintus krapus, druską ir viską sutrinkite arbatiniu šaukšteliu.
4. Išilgai susipjaustykite čiabatą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pakepinkite grilyje. Kai duona apskrus, išimkite ją iš grilio kartu su skumbre.
5. Susipjaustykite apelsiną į keletą skiltelių, jas šiek tiek pasmulkinkite. Nulupkite skumbrės odą, atpjaukite skumbrės gabaliukų.
6. Ant paskrudintos duonos užtepkite varškės padažo, dėkite skumbrės ir apelsino gabaliukus. Brusketas pagardinkite kaparėliais, papuoškite šviežiomis mėtomis, kalendromis arba krapais, pagardinkite juodaisiais pipirais.
Skanaus!