Grilyje keptas sviestinis moliūgas su salierais
- 2020-02-13
- 1 min. skaitymo

4 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 40 min.
Orkaitės t-ra 200 °C
Reikia:
1 sviestinio moliūgo
1 saliero gumbo
2 jaunų pailgų burokėlių (ypač gražiai atrodo dryžuoti burokai)
1–2 morkų (galite rinktis ir spalvotąsias morkas)
100 g alyvuogių aliejaus
50 ml obuolių acto
30 g agavų sirupo
100 g įvairių skrudintų riešutų
Druskos, pipirų
Moliūgą supjaustykite stambiais griežinėliais, kepkite ant grilio iš abiejų pusių, kol perkeps vidus.
Salierą nuvalykite ir supjaustykite stambiais kubeliais (1,5–2 cm dydžio). Pabarstykite druska ir pipirais, paskleiskite kepimo skardoje ir kepkite, kol suminkštės.
Burokėlius ir morkas nuvalykite ir supjaustykite plonomis riekutėmis.
Padažui sumaišykite obuolių actą ir agavų sirupą. Iš lėto pilkite alyvuogių aliejų. Pagardinkite druska ir pipirais.
Lėkštėje serviruokite keptą moliūga. Įdėkite saliero kubelių ir keptų riešutų. Pašlakstykite padažu ir uždėkite šviežių morkų bei burokėlių.
Skanaus!