Grilintų grybų šavarma patiks jūsų draugams vegetarams, bet ja mėgausis ir visavalgiai.
2 asm.
Gaminimo laikas: 1 val.
Grybų šavarmai paruošti reikia:
GRYBAMS:
200 g „Portobello“ grybų
200 g „Eringi“ grybų
1 šaukštelio rūkytos paprikos
1 šaukštelio kumino
1 šaukštelio kvapiųjų pipirų
1 šaukšto baltojo vyno acto
Žiupsnelio KOTANYI druskos ir pipirų mišinio
PADAŽUI:
½ citrinos sulčių
5 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 česnako skiltelės
1 šaukšto pistacijų
2 šaukštų kapotų petražolių
½ šaukštelio KOTANYI maltų kalendrų
Žiupsnelio KOTANYI druskos ir pipirų mišinio
100 g graikiško jogurto
100 g RAMBYNO tepamo sūrelio su baravykais
PATIEKTI:
1 saujos vyšninių pomidorų
1 saujos ridikėlių
1 trumpavaisio agurko
100 g fetos sūrio
2 skardinių SANPELLEGRINO granatų ir apelsinų skonio limonado
Grybus supjaustykite ir sumaišykite su likusiais ingredientais. Marinuokite apie 15 min.
Marinuotus grybus suverkite ant iešmelio ir kepkite įkaitintame grilyje iki 220 °C temp. apie 2–3 min. iš visų pusių.
Citrinos sultis, alyvuogių aliejų, tarkuotą česnaką, riešutus, petražoles ir KOTANYI prieskonius sutrinkite maisto trintuvu iki vientisos masės.
Graikišką jogurtą sumaišykite su RAMBYNO tepamu sūreliu su baravykais.
Ant graikiško jogurto užpilkite riešutų ir žolelių padažo, sudėkite pjaustytas daržoves, fetos sūrį, keptus grybus.
Rekomenduojame patiekti su SANPELLEGRINO granatų ir apelsinų skonio limonadu.
Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.
Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.
Gardžių atradimų.
Comments