Grikiai yra patikimiausias partneris virtuvėje ir tobulas „greitukas“ norintiems, jei norisi
pavalgyti sveikai, skaniai, be jokių kompromisų. Ir dar tiems, kuriems arba nepatinka
kaprizai, nes grikiai dera su viskuo. Tai – skaniausia kruopa pasaulyje, tik ne visas
pasaulis ją turi. Todėl mėgaukimės dar labiau!
2 asm.
Gaminimo laikas: 20 min.
Grikiams su grybais ir burokėliais paruošti reikia:
2 mėlynųjų svogūnų
1 šaukšto sviesto
2 saujų šitakių
1 šaukšto smulkintų šviežių petražolių
1 šaukšto smulkintų šviežių kalendrų
1 šaukšto smulkintų šviežių krapų
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
400 g virtų grikių
4 šaukštų tarkuotų virtų burokėlių
2 virtų kiaušinių
Keleto šviežių krapų šakelių patiekalui papuošti
1. Svogūnus supjaustykite šiaudeliais ir kepkite keptuvėje su sviestu, nustatę žemą kaitrą,
vos kaitindami apie 5 min. (nuolat maišykite). Sudėkite grybus ir kepkite dar apie 5–8 min. Suberkite smulkintas žoleles, berkite druskos, pipirų ir viską išmaišykite.
2. Ant šiltų grikių sudėkite grybus, tarkuotus burokėlius, pusiau perpjautus kiaušinius,
užberkite druskos ir pipirų. Papuoškite krapų šakele.
Sveikatai palankesnių ir labai gardžių patiekalų receptų rasite naujoje Alfo Ivanausko ir fitneso trenerio bei sveikesnės gyvensenos mokytojo Pauliaus Ratkevičiaus knygoje NORIU VALGYTI SVEIKAI, BET SKANIAI.
Knygą už geriausią kainą įsigyti galite čia👇
Gardžių atradimų.
Comments