top of page

Grikiai su grybais, kiaušiniais ir burokėliais (Receptas)

Grikiai yra patikimiausias partneris virtuvėje ir tobulas „greitukas“ norintiems, jei norisi

pavalgyti sveikai, skaniai, be jokių kompromisų. Ir dar tiems, kuriems arba nepatinka

kaprizai, nes grikiai dera su viskuo. Tai  – skaniausia kruopa pasaulyje, tik ne visas

pasaulis ją turi. Todėl mėgaukimės dar labiau!


grikiai su kiaušiniu ir burokėliais_Alfo receptas
VMG nuotr.

2 asm.

Gaminimo laikas: 20 min.


Grikiams su grybais ir burokėliais paruošti reikia:

  • 2 mėlynųjų svogūnų

  • 1 šaukšto sviesto

  • 2 saujų šitakių

  • 1 šaukšto smulkintų šviežių petražolių

  • 1 šaukšto smulkintų šviežių kalendrų

  • 1 šaukšto smulkintų šviežių krapų

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • 400 g virtų grikių

  • 4 šaukštų tarkuotų virtų burokėlių

  • 2 virtų kiaušinių

  • Keleto šviežių krapų šakelių patiekalui papuošti


1. Svogūnus supjaustykite šiaudeliais ir kepkite keptuvėje su sviestu, nustatę žemą kaitrą,

vos kaitindami apie 5 min. (nuolat maišykite). Sudėkite grybus ir kepkite dar apie 5–8 min. Suberkite smulkintas žoleles, berkite druskos, pipirų ir viską išmaišykite.

2. Ant šiltų grikių sudėkite grybus, tarkuotus burokėlius, pusiau perpjautus kiaušinius,

užberkite druskos ir pipirų. Papuoškite krapų šakele.


 

Sveikatai palankesnių ir labai gardžių patiekalų receptų rasite naujoje Alfo Ivanausko ir fitneso trenerio bei sveikesnės gyvensenos mokytojo Pauliaus Ratkevičiaus knygoje NORIU VALGYTI SVEIKAI, BET SKANIAI.

Knygą už geriausią kainą įsigyti galite čia👇


Gardžių atradimų.

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page