top of page

Grikiai su keptomis kriaušėmis, avokadais ir brokoliais

Saldūs ir nesaldūs grikių patiekalai , garnyrų, užkandžių, pagrindinių patiekalų ar net desertų variacijos – grikiai jau ne kartą įrodė savo įvairiapusiškumą. Šįkart siūlome išbandyti jų kombinaciją su keptomis kriaušėmis, avokadais ir brokoliais iš VMG idėjinio lyderio Alfo Ivanausko knygos „Play, Cook, Kiss: Culinary Tricks“, pripažintos antra geriausia Europoje  TV laidų vedėjo knyga! Jūsų laukia prabangus ir turtingas skonis.

Kerniaus Pauliukonio nuotr.



4 asm.


Reikia:

  • 250 g grikių

  • 1 nedidelio brokolio

  • 2 avokadų

  • 2 kriaušių

  • 50 g sviesto

  • 2 šaukštų kepintų kedrinių pinijų

  • kelių šakelių šviežios mėtos (patiekti)

  • druskos, juodųjų pipirų

  1. Grikius išvirkite kaip nurodyta ant pakuotės.

  2. Smulkiais žiedynais išskirstykite brokolį ir sudėkite į pasūdytą vandenį. Virkite apie 4 min. Apvirtą brokolį sumaišykite su grikiais.

  3. Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką, išskobkite šaukštu ir kiek pasmulkinę įmaišykite į košę.

  4. Kriaušes supjaustykite skiltelėmis ir apkepkite keptuvėje su sviestu. Pagardinkite druska ir pipirais.

  5. Paruošas kriaušes išdėliokite lėkštėje ant grikių, apibarstykite mėtomis ir kedrų riešutais.


Susiję įrašai

Rodyti viską

Naujausi įrašai

bottom of page