top of page

Grikių salotos su moliūgais ir varškės sūriu


Grikių salotos su moliūgais ir varškės sūriu, vmg receptas
Vytautės Ribokaitės nuotr.

4 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 25 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 350 g nuvalyto sviestinio moliūgo

  • Šlakelio aliejaus

Moliūgo marinatui:

  • 1 šaukšto auksaspalvio sirupo

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • Po ½ šaukštelio kalendros ir cinamono

  • Žiupsnelio druskos

  • Kelių šakelių petražolių

Salotoms:

  • 4–6 varškės sūrio riekelių

  • 1 šaukštelio persiliado

  • Aliejaus (kepti)

  • 1 raudonojo svogūno

  • 100 g traškių salotų

  • 50 g mirkytų grikių

  • Saujelės bruknių arba spanguolių

Salotų užpilui:

  • Šlakelio alyvuogių aliejaus

  • Šlakelio citrinos sulčių

  • Žiupsnelio druskos

1. Moliūgą supjaustykite skiltelėmis arba nedideliais kubeliais ir iškepkite su šlakeliu aliejaus orkaitėje.

2. Sumaišykite visus produktus moliūgo marinavimui ir sudėkite į jį keptą moliūgą.

3. Sūrio riekeles pabarstykite persiladu ir pakepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

4. Svogūną supjaustykite plonais šiaudeliais.

5. Lėkštėje sudėliokite salotų lapus, sudėkite sūrio skilteles, suberkite grikius, sudėliokite moliūgų gabaliukus, svogūnus ir užberkite bruknių.

6. Salotas pašlakstykite aliejumi ir citrinų sultimis. Jei reikia, pagardinkite druska.

Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page