top of page

Greitų, bet nepamirštamų pyragų klasika: barstytas pyragas su obuoliais! (Receptas)

Greičiausiai ir lengviausiai pagaminamų pyragų varžytuvėse neabejotinai prizinę vietą laimėtų trupinių pyragai. Jeigu norite kažko saldaus, bet su rūgštele, išsikepkite barstytą trupinių pyragą su obuoliais.


Barstytas obuolių pyragas_trupinių pyragas su obuoliais_ Alfo receptas_ naminis pyragas_Alfas Ivanauskas
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

6–8 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 45 min.

Orkaitės t-ra 180 °C

Naminiam trupinių pyragui su obuoliais pagaminti reikia:

  • 1 kg obuolių

  • 1 šaukštelio cinamono

  • 150 g cukraus

  • 150 g viso grūdo speltų miltų

  • 100 g sorų kruopų dribsnių

  • 80 g sviesto

  • DANSUKKER cukraus miltelių (pabarstyti)

  1. Obuolius nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka. Suberkite cinamoną ir sumaišykite.

  2. Didesniame dubenyje sumaišykite DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“, viso grūdo speltų miltus, sorų kruopų dribsnius.

  3. Į paruoštą formą berkite dalį biraus mišinio, uždėkite kelis gabaliukus sviesto, ant viršaus sudėkite pusę kiekio obuolių su cinamonu, po to vėl užberkite biraus mišinio, šiek tiek sviesto, likusius obuolius ir likusį birųjį mišinį. Ant viršaus sudėkite likusį sviestą.

  4. Šaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 45–50 min.

  5. Aušinkite formoje.

  6. Patiekite pabarstę milteliniu cukrumi.

m

Skanaus!

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page