Citrusinės čiuros tikrai sužavės visus spurgų mėgėjus, o pasigaminti jas namuose labai paprasta ir greita.
#Alfodidysisšou video receptus žiūrėkite čia
Citrusinėms čiuroms pasigaminti reikia:
220 g vandens
15 g KOTANYI maltos vanilės
55 g ŽEMAITIJOS PIENO sviesto 82 % rieb.
15 g DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
175 g miltų
50 g ŽEMAITIJOS PIENO pusriebės varškės 9 % rieb.
1 apelsino
1 kiaušinio
1 l OBELIŲ rapsų aliejaus
50 g KOTANYI cinamono cukraus
1 stiklinės ŽEMAITIJOS PIENO grietinėlės 36 % rieb.
100 g PERGALĖS juodojo šokolado
Vandenį, KOTANYI maltą vanilę, ŽEMAITIJOS PIENO sviestą ir DANSUKKER ekologišką cukrų „Panevėžio Plius“ puode kaitinkite ant vidutinės kaitros, kol ištirps sviestas.
Į gautą masę sudėkite miltus ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės ir šiek tiek atvėsinkite (apie 5 min.).
Į tešlą sudėkite ŽEMAITIJOS PIENO varškę, įtarkuokite visą apelsino žievelę ir įmuškite kiaušinį, viską išmaišykite iki vientisos masės, sudėkite į konditerinį maišelį su žvaigždutės antgaliu.
Puode įkaitinkite OBELIŲ rapsų aliejų ir per konditerinį maišelį įspauskite tešlą į įkaitintą aliejų. Žirklėmis nukirpkite norimo dydžio lazdeles.
Kepkite nuolat vartant apie 2–3 min. arba kol apskrus. Iškepus nusausinkite virtuviniu popieriumi.
Į lėkštę aukštais kraštais supilkite KOTANYI cinamono cukrų, sudėkite čiuras ir apvoliokite cukruje.
ŽEMAITIJOS PIENO grietinėlę užvirkite, išjunkite kaitrą, sudėkite PERGALĖS juodąjį šokoladą ir palikite kelioms minutėms, kol šokoladas ištirps. Išmaišykite iki vientisos masės.
Patiekite puodelyje ar stiklinėje ir šalia įpilkite karšto šokolado padažo.
Skanaus!