Greito greitai pamarinuoto garnyro receptas. Galima valgyti ir vieną.
#Alfasvienasnamuose ir video receptą galite rasti ČIA
Greitai pamarinuotiems kopūstams reikia:
1 kg kopūsto
300 g saliero
Šaukšto druskos
Šaukšto cukraus
6-8 šaukštų obuolių/vyno acto
1 šaukšto maltos kalendros
4-5 skiltelių česnako
1 arbatinio šaukštelio ciberžolės
100 ml augalinio aliejaus
8 gvazdikėlių
Salierą bei kopūstą supjaustykite degtuko pločio gabaliukais ir sudėkite į patogų maišymui indą. Visus lapelius atskirkite, kaip parodyta laidoje.
Sudėkite cukrų bei druską
Rankomis išmasažuokite kopūstą ir salierą
Užpilkite actu ir gerai išmaišykite.
Smulkiai supjaustykite česnaką ir sudėję juos vėl išmasažuokite.
Ciberžolę, kalendrą ir gvazdikėlius pakaitinkite keptuvėje vos vieną minutę, kol pradės putoti, apšlakstykite kopūstus aliejumi ir paruoštu prieskonių mišiniu. Viską gerai išmaišykite.
Sudėkite į stiklinį indą ir labai gerai suspauskite, kad tarp kopūstų neliktų oro tarpų. Ant viršaus uždėkite kokio nors svorio, kad visi ingredientai būtų prislėgti ir pilnai apsemti marinatu.
Taip laikykite 2-3 valandas kambario temperatūroje, po to neuždarytus palikite šaldytuve parai.
ALFO PATARIMAI:
Ciberžolė beriama labiau ne dėl skonio, o dėl gražios geltonos spalvos;
Jeigu norite, galite įdėti burokėlių;
Mėgstantys valgyti aštriau, gali kopūstus paskaninti aštria paprika;
Kopūstai labai tinka prie kotletų ir kitų mėsos gaminių, tačiau labai skanūs ir vieni.
Skanaus!