Kartais norisi ne tiek pavalgyti, kiek maloniai kažką pakramsnoti. Kramsnokite į sveikatą... baklažanus! 2 receptai.
1. Traškios baklažanų riekelės džiūvėsėliuose
1–2 asm.
Gaminimas 10 min.
Kepimas 20 min.
Reikia:
1–2 vid. dydžio baklažanų
1 kiaušinio
1–2 šaukštų pieno
2 šaukštų miltų
50–80 g panko džiūvėsėlių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio česnakų miltelių
Aliejaus (kepti)
1. Baklažanus supjaustykite riekelėmis. Sumaišykite kiaušinį ir pieną. Baklažanų riekeles apvoliokite miltuose, po to – kiaušinio ir pieno plakinyje, o galiausiai – džiūvėsėlių, druskos ir česnakų miltelių mišinyje.
2. Kepkite vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje įpylę aliejaus.
2. Baklažanų lazdelės
1–2 asm.
Gaminimas 10 min.
Kepimas 15 min.
Orkaitės t-ra 170 °C
Reikia:
1–2 baklažanų
Žiupsnelio druskos
Saldžiosios ir aitriosios paprikos miltelių
Šlakelio aliejaus
1. Supjaustykite baklažaną lazdelėmis. Pabarstykite druska ir trumpai palaikykite. Po 5–7 min. baklažanus nuspauskite ir pabarstykite saldžiąja bei aitriąja paprikomis.
2. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, pašlakstykite aliejumi ir kepkite 10–15 min. iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje.
3. Patiekite su graikišku jogurtu, sumaišytu su smulkintomis žolelėmis ir česnakais.
Skanaus!