Tyrimai rodo, kad nesuvalgyta, sužiedėjusi duona yra dažniausiai išmetamas maisto produktas. Galbūt taip elgiamės nes nežinome, kiek skanių patiekalų galima pagaminti iš duonos likučių. Vienas tokių – duonos ir pomidorų apkepas.
Sužiedėjusios duonos ir pomidorų apkepui pagaminti reikia:
300 g duonos
150 g pelėsinio sūrio (arba jūsų pasirinkto sūrio)
8 vidutinio dydžio pomidorų
250 g vyšninių pomidorų
6 česnako skiltelių
80 ml alyvuogių aliejaus
1 saujos bazilikų lapelių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Duoną supjaustykite stambiais gabaliukais, sūrį suplėšykite į smulkias dalis.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temp., sudėkite duoną, pomidorus, česnakus, apšlakstykite puse kiekio alyvuogių aliejaus ir kepkite apie 30–40 min. arba kol pomidorai suminkštės.
Ištraukus sudėkite plėšytą sūrį, padėliokite bazilikų lapelių ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Galite paskaninti druska ir pipirais.
Skanaus!