top of page

Greitas šokoladinis-bananinis kremas (Receptas)

Gal greito deserto? Alfas dalinasi receptu šokolado ir bananų kremo, kuris išgelbės netikėtai užklupus svečiams ar tiesiog, kai norisi kažko saldaus. Kava deserto skoniui suteikia charakterio, o bananas padaro jį dar labiau kreminės tekstūros. Labai paprastas, bet ypatingas: pavyks iš pirmo karto ir visada.


deserto receptas_bananų ir kavos kremas_greitas desertas_Alfo receptas_šokolado kremas
Alfo Ivanausko nuotr.

Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia.


JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

2–4 asm.


Šokoladiniam bananiniam kremui pagaminti reikia:

  • 200 ml grietinėlės

  • 100 g PERGALĖ juodojo šokolado

  • 2 šaukštelių DANSUKKER cukraus miltelių

  • 1 puodelio NESPRESSO espreso kavos „Infiniment Fruite“

  • 2 vidutinių bananų

  • 6 GAIDELIS sausainių „Spanguolė“

  • 100 g DOBILAS ekologiško jogurto su bananais

  • 1–2 saujų aviečių

1. Į puodą supilkite grietinėlę, dėkite laužytą PERGALĖS juodąjį šokoladą ir ant nedidelės kaitros jį išlydykite. Tada berkite DANSUKKER cukraus miltelius, išmaišykite ir išjunkite kaitrą.

2. Supilkite NESPRESSO espreso kavą su avietėmis, išmaišykite. Sudėkite bananus ir su

ELECTROLUX trintuvu viską sutrinkite iki vientisos masės.

3. Į stiklinę berkite laužytus GAIDELIS sausainius „Spanguolė“, pilkite šokoladinio kremo, dėkite

avietes, pilkite DOBILAS ekologiško jogurto su bananais ir papuoškite dar keliomis avietėmis.


PATARIMAI:

1. Grietinėlę galite pakeisti sutirštintu pienu ar tiesiog pienu.

2. Šį kremą galite ne tik patiekti kaip desertą, bet juo gardinti kepinius, tortus, pyragus, daryti

pertepimus ar tiesiog sluoksniuoti stiklinėse.

3. Kremą galite valgyti tiek šiltą, tiek atšalusį. Jei norite puresnės konsistencijos, atvėsusį kremą

galite išplakti plakikliu.

4. Šiame deserte reikėtų rūgštesnių uogų: aviečių, vyšnių ar jų derinio.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page