Jauki, skani, labai iš širdies ir labai namų jaukumu kvepianti valgoma dovana yra marmeladas. Bet koks: apelsinų, mandarinų, citrinų, braškių ar slyvų... Šįkart kviečiame išbandyti greitą ir labai skanų, labai lietuvišką obuolių ir moliūgų marmeladą.
Greitam moliūgų ir obuolių marmeladui pagaminti reikia:
10 gvazdikėlių
2 cinamono lazdelių
Žiupsnelio maltos kalendros
4–5 laurų lapų
250 ml vandens
500 g gabalėliais pjaustyto moliūgo
1 nykščio dydžio imbiero gabaliuko
400 g pjaustytų obuolių
330 g DANSUKKER cukraus marmeladams
3 šaukštų obuolių arba baltojo vyno acto
½ citrinos žievelės
1 pakelio persikų arba mandarinų skonio želė
1. Į keptuvę suberkite gvazdikėlius, cinamono lazdeles, kalendrą, laurų lapus. Įpilkite
vandens, suberkite moliūgą, obuolius, įtarkuokite imbiero. Viską išmaišykite ir garinkite ant
didelės kaitros.
3. Suberkite DANSUKKER cukrų marmeladams, viską išmaišykite ir pavirkite apie 7 min.
Supilkite actą, įtarkuokite citrinos žievelės.
4. Išjunkite ugnį, suberkite želė ir viską išmaišykite. Supilstykite į indelius ir laikykite šaldytuve.
Skanaus.