Kai norisi greitai ir sočiai pavalgyti, Alfas siūlo pasigaminti pyragą, kuriame nėra mėsos, tačiau jis sotus ir gardus, todėl rizikuoja tapti jūsų valgiagaraščio favoritu. Tortilijų pyragas, kurį galite pagaminti iš likusių tortilijų ir ingredientų, kuriuos tikrai rasite namuose.
Laidą AlfoVila galite pažiūrėti čia.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
2 asm.
Tortilijų pyragui-apkepui pagaminti reikia:
1 didesnio svogūno
Keleto svogūnų laiškų
½ vidutinio brokolio žiedynų
2 šaukštų OBELIŲ saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejaus
325 g NATURLI sojų faršo
3–4 SACLA orkaitėje keptų, pusiau džiovintų pomidorų
Žiupsnelio KOTANYI kalendros
Žiupsnelio KOTANYI kmynų
Žiupsnelio KOTANYI druskos
100 g šaldytų žirnelių
6 tortilijų
150 g DŽIUGAS tarkuotų sūrių mišinio picoms
3 kiaušinių
200 g NATURLI ekologiško avižų kreminio gaminio
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
Padažui:
1 vidutinio svogūno
2 česnako skiltelių
2 česnako skiltelių
3–4 SACLA orkaitėje keptų, pusiau džiovintų pomidorų
Žiupsnelio KOTANYI kalendros
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupsnelio KOTANYI Kajeno paprikų
400 g MUTTI konservuotų pomidorų
1 šaukštelio DANSUKKER auksaspalvio sirupo
1. Svogūną supjaustykite nedideliais kvadratėliais, svogūnų laiškus susmulkinkite, brokolio
žiedynus supjaustykite nedideliais gabaliukais.
2. Į keptuvę pilkite OBELIŲ saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejaus, įkaitinkite, berkite
pjaustytą svogūną, svogūnų laiškus ir brokolį. Viską pakepinkite aukštoje temperatūroje.
3. Daržovėms apkepus, dėkite NATURLI sojų faršą, SACLA orkaitėje keptų, pusiau džiovintų
pomidorų, įberkite KOTANYI kalendros, kmynų ir druskos. Išmaišykite ir paskirstykite po visą
keptuvę tolygiai. Ilgai nekepinkite.
4. Suberkite žirnelius, dėkite vidutiniais gabalėliais sukarpytas tortilijas. Užberkite dalį DŽIUGAS
tarkuotų sūrių mišinio picoms.
5. Į dubenį sumuškite kiaušinius, pilkite NATURLI ekologiško avižų kreminio gaminio, berkite
KOTANYI juodųjų pipirų, druskos ir viską elektriniu trintuvu sutrinkite iki vientisos masės. Pilkite
į keptuvę ir mentele paskirstykite, kad viskas tolygiai pasiskleistų tiek apačioje, tiek viršuje.
6. Užberkite tarkuotų sūrių mišinio picoms. Dėkite į orkaitę ir kepkite 180 °C temp. apie 25 min.
8. Padažui: svogūną supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis, česnaką susmulkinkite. Į puodą pilkite OBELIŲ saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejaus, suberkite svogūnus, pakepinkite.
9. Kai svogūnai apkeps, dėkite SACLA orkaitėje keptų, pusiau džiovintų pomidorų, šiek tiek
patraiškykite pamaišykite ir tada dėkite česnaką, berkite KOTANYI kalendros, druskos, Kajeno
paprikos, viską išmaišykite. Sudėkite MUTTI konservuotus pomidorus bei pilkite DANSUKKER
auksaspalvio sirupo, išmaišykite ir kaitinkite apie 10 min., kartas nuo karto pamaišydami, kad
neprisviltų. Patiekite su iškepusiu apkepu.
PATARIMAI
1. Jei mėgstate, galite paskaninti apkepą pjaustyta paprika. Ją reikėtų apkepti kartu su brokoliais.
2. Jei norite ryškesnio kmynų skonio, prieš berdami juos galite pagrūsti.
3. Jei nemėgstate padaže jausti daržovių gabaliukų, galite sutrinti su elektriniu trintuvu iki kreminės
masės.
4. Padažą taip pat galite pagardinti avietėmis ar tarkuotu obuoliu. Toks padažas puikiai tiks prie
grilio patiekalų.
Skanaus.
Padovanok Alfo laiško prenumeratą
Kiekvieną penktadienį naujas ritualas + 10 receptų + gražesnės kasdienybės idėjos.
Prenumeruok čia