top of page

Greitas, apverstas slyvų pyragas




8 asm.

30 cm skersmens pyrago forma


Apverstam slyvų pyragui iškepti reikia:

  • 2 šaukštų lydyto sviesto (formai patepti)

  • 2 šaukštų cukraus (formai apibarstyti)

  • 10 slyvų (20 puselių)

  • 2 kiaušinių

  • 100 g cukraus

  • Žiupsnelio druskos

  • 100 g miltų

  • 50 g migdolų miltų (jei nemėgstate, galite nedėti ir berti 50 g paprastų miltų)

  • 100 g sviesto

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • 1 citrinos žievelės


apverstas slyvų pyragas, Alfas Ivanauskas, receptai

1. Išklokite kepimo formą sviestiniu popieriumi. Popierių ištepkite 2 šaukštais lydyto sviesto ir apibarstykite 2 šaukštais cukraus.

2. Perpjaukite slyvas per pusę ir perpjauta puse dėkite ant sviestinio popieriaus, išdėliokite taip, kaip norite matyti savo pyragą.

3. Suplakite kiaušinius su cukrumi, įberkite druskos, kai jie suputos, berkite miltus, maltus migdolus ir maišykite. Išlydykite sviestą ir supilkite į tešlą. Suberkite kepimo miltelius, įtarkuokite citrinos žievelės, viską gerai išmaišykite.

4. Tešlą supilkite į formą ant slyvų ir tolygiai paskleiskite, ypač padenkite tarpus tarp slyvų. Kepkite 170 °C temperatūroje apie 30–35 minutes. Su mediniu smeigtuku patikrinkite ar pyragas iškepęs.

5. Leiskite pyragui pravėsti ir dar ant šilto dėkite lėkštę, ir apverskite aukštyn kojomis. Nuimkite sviestinį popierių.

6. Galite papildomai papuošti prieskoninėmis žolelėmis (mėta, melisa).


ALFO PATARIMAI:

· Slyvas galite keisti obuoliais, tik obuolius supjaustykite skiltelėmis, apie 8–10 dalių. Taip pat galite įdėti įvairių uogų.

· Migdolus galite keisti kitais riešutais.

· Ypatingai tinka valgyti su ledais: tiek šiltą, tiek šaltą.


Daugiau Alfo receptų galite rasti čia


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page