Kad nereikėtų sukti galvos, kokią žuvį kepti šiais metais, Alfas Jums pataria paruošti
sultingą doradą, pamatysite, kaip žaibiškai jos neliks ant šventinio stalo.
Video receptą rasite čia.
Dar daugiau įdomių receptų šventėms rasite naujoje virtualioje Alfo knygoje KULINARINIS VIEŠBUTIS.
2–4 asm.
Gaminimo laikas: apie 20 min.
Doradai paruošti reikia:
100 g poro
100 g valgomųjų svogūnėlių
1 citrinžolės stiebo
20 g raudonos aitriosios paprikos
20 g imbiero
2–3 skiltelių česnako
¼ didelio sunokusio mango
2 šaukštų žaliosios citrinos sulčių
2 doradų
Žiupsnelio druskos
4–5 šaukštų OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus
1 šaukšto AJI žuvų padažo
1 šaukšto KIKKOMAN skrudintų sezamų sėklų aliejaus
10 g šviežių kalendrų
Keleto bazilikų lapelių
1 žaliosios citrinos (papuošti)
1. Porą ir svogūnėlį supjaustykite šiaudeliais, citrinžolę susmulkinkite ir sutraiškykite peiliu.
2. Aitriąją papriką, imbierą ir česnaką smulkiai sukapokite.
3. Mangą susmulkinkite ir apšlakstykite puse žaliosios citrinos sulčių.
4. Doradas įpjaukite peiliu iš abiejų pusių, nusausinkite ir pagardinkite druska.
5. Tada apšlakstykite 2–3 šaukštais OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus ir dėkite kepti
į ZYLE kontaktinį grilį 180 °C temp. Kepkite apie 12–15 min. arba kol vidinė žuvies
temperatūra pasieks 65 °C.
6. Smulkintas daržoves apšlakstykite AJI žuvų padažu, KIKKOMAN skrudintų sezamų
sėklų aliejumi, likusiomis žaliosios citrinos sultimis ir gerai išmaišykite.
7. Salotas dėkite į lėkštę, ant viršaus sudėkite iškeptas žuvis.
8. Papuoškite šviežiomis žolelėmis ir žaliosios citrinos gabalėliais.
Gardžių atradimų.