top of page

Greitai, paprastai, bet labai gardžiai: spagečiai su citrininiu padažu (Receptas)

Gaminkite paprasčiau, bet ne prasčiau. Labai greitas ir nebrangus, bet dieviško skonio makaronų patiekalas, kuris patiks net ir tiems vaikams, kurie valgo tik makaronus su kečupu.


makaronai su citrininiu padažu
VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


2 asm.


Spagečiams su citrininiu padažu pagaminti reikia:

  • 200 g mėgstamų spagečių, bet tiks ir kiti makaronai

  • 1 citrinos

  • 2-4 česnako skiltelių ( 1 žmogui – 1-2 skiltelės)

  • 3 KOTANYI gvazdikėlių

  • 4 šaukštai tarkuoto kietojo sūrio, pavyzdžiui, parmigiano

  • Petražolių šakelės (Nebūtinai)

  • Kelių šaukštų ŽEMAITIJOS PIENO sviesto

  • 6-8 šaukštai BORGES „Extra Virgin“ alyvuogių aliejaus

  1. Užvirkite 1 litrą vandens, įberkite 7-8 g druskos. Įdėkite makaronus ir virkite tiek, kiek rekomenduoja gamintojai (žr. ant makaronų pakuotės)

  2. Česnaką nulupkite, sutraiškykite peiliu, pašalinkite luobelę, supjaustykite gana smulkiai, bet ne per daug.

  3. Citrinos žievelę ir 3 gvazdikėlių galvutes sutarkuokite per smulkią tarką.

  4. Supjaustykite arba suplėšykite petražoles – jeigu neturite, jos čia nebūtinos, bet labai tinka su citrina

  5. Įkaitinkite keptuvę, kurioje ruošite padažą. Išlydykite kelis šaukštus ŽEMAITIJOS PIENO sviesto ir 6 šaukštus BORGES alyvuogių aliejaus. Sudėkite smulkintą česnaką, lengvai apkepkite – tiek, kad pradėtų vos skrusti ir paleistų sultis bei aromatą.

  6. Česnakui apkepus, suberkite tarkuotą citrinos žievelę ir gvazdikėlius, išspauskite citrinos sultis. Išmaišykite. Padažas paruoštas!

  7. Išjunkite ugnį, išgriebkite išvirusius spagečius ir sudėkite į padažą (makaronų labai nenuvarvinkite, padažui reikia kelių šaukštų vandens, kuriame virė makaronai), pagardinkite KOTANYI pipirais. Pamaišykite, kad makaronai pasidengtų padažu, užberkite tarkuoto sūrio ir petražolių.


Alfo patarimai:

  • Makaronus virkite sūriame vandenyje, nes jie mėgsta druską.

  • Spagečiams virti naudokite platesnį puodą.

  • Aliejaus į verdamus makaronus pilti nereikia, nebent tik dėl to, kad vanduo „neišliptų“ per puodo viršų. Kad makaronai nesuliptų, jų tiesiog nepervirkite. O išvirę galite perlieti šaltu vandeniu.

  • Paserviruotus makaronus dar galite pabarstyti tarkuota citrinos žievele – suteiks papildomo aromato.

  • Spagečius reikia pradėti valgyti ne nuo vidurio, o iš kraštelių, nes viduryje jie labai karšti.

  • Baiminatės, kad citrina suteiks patiekalui per daug rūgštumo? Nesibaiminkite, nes sviestas ir sūris puikiai subalansuoja skonį.

Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page