Gaminkite paprasčiau, bet ne prasčiau. Labai greitas ir nebrangus, bet dieviško skonio makaronų patiekalas, kuris patiks net ir tiems vaikams, kurie valgo tik makaronus su kečupu.
Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia
2 asm.
Spagečiams su citrininiu padažu pagaminti reikia:
200 g mėgstamų spagečių, bet tiks ir kiti makaronai
1 citrinos
2-4 česnako skiltelių ( 1 žmogui – 1-2 skiltelės)
3 KOTANYI gvazdikėlių
4 šaukštai tarkuoto kietojo sūrio, pavyzdžiui, parmigiano
Petražolių šakelės (Nebūtinai)
Kelių šaukštų ŽEMAITIJOS PIENO sviesto
6-8 šaukštai BORGES „Extra Virgin“ alyvuogių aliejaus
Užvirkite 1 litrą vandens, įberkite 7-8 g druskos. Įdėkite makaronus ir virkite tiek, kiek rekomenduoja gamintojai (žr. ant makaronų pakuotės)
Česnaką nulupkite, sutraiškykite peiliu, pašalinkite luobelę, supjaustykite gana smulkiai, bet ne per daug.
Citrinos žievelę ir 3 gvazdikėlių galvutes sutarkuokite per smulkią tarką.
Supjaustykite arba suplėšykite petražoles – jeigu neturite, jos čia nebūtinos, bet labai tinka su citrina
Įkaitinkite keptuvę, kurioje ruošite padažą. Išlydykite kelis šaukštus ŽEMAITIJOS PIENO sviesto ir 6 šaukštus BORGES alyvuogių aliejaus. Sudėkite smulkintą česnaką, lengvai apkepkite – tiek, kad pradėtų vos skrusti ir paleistų sultis bei aromatą.
Česnakui apkepus, suberkite tarkuotą citrinos žievelę ir gvazdikėlius, išspauskite citrinos sultis. Išmaišykite. Padažas paruoštas!
Išjunkite ugnį, išgriebkite išvirusius spagečius ir sudėkite į padažą (makaronų labai nenuvarvinkite, padažui reikia kelių šaukštų vandens, kuriame virė makaronai), pagardinkite KOTANYI pipirais. Pamaišykite, kad makaronai pasidengtų padažu, užberkite tarkuoto sūrio ir petražolių.
Alfo patarimai:
Makaronus virkite sūriame vandenyje, nes jie mėgsta druską.
Spagečiams virti naudokite platesnį puodą.
Aliejaus į verdamus makaronus pilti nereikia, nebent tik dėl to, kad vanduo „neišliptų“ per puodo viršų. Kad makaronai nesuliptų, jų tiesiog nepervirkite. O išvirę galite perlieti šaltu vandeniu.
Paserviruotus makaronus dar galite pabarstyti tarkuota citrinos žievele – suteiks papildomo aromato.
Spagečius reikia pradėti valgyti ne nuo vidurio, o iš kraštelių, nes viduryje jie labai karšti.
Baiminatės, kad citrina suteiks patiekalui per daug rūgštumo? Nesibaiminkite, nes sviestas ir sūris puikiai subalansuoja skonį.
Skanaus!