Mėgstate naminę picą, bet retai gaminate ją namuose, nes nerandate tobulo picos pado recepto: greitai pagaminamo, minkšto, bet kartu ir traškaus?
Šis receptas yra kaip tik toks. Pagaminsite dar greičiau, jeigu turite virtuvės pagalbininką.
Naminės picos tešlai pagaminti reikia:
280 g šilto vandens
5 g sausų mielių
20 g cukraus
460 g miltų
20 g druskos
30 g alyvuogių aliejaus
1 picai reikės:
3 šaukštų pomidorų padažo
1 saujos tarkuoto sūrio
2 pievagrybių
Keleto rūkytos vištienos gabaliukų
½ mėlynojo svogūno
2–3 šakelių baziliko
1 šaukštelio alyvuogių aliejaus
Į ZYLE maišyklės dubenį supilkite vandenį, sudėkite sausas mieles, cukrų ir išmaišykite.
Suberkite pusantros stiklinės miltų, žiupsnelį druskos ir išmaišykite iki vientisos masės. Tada suberkite likusius miltus, maišykite dar apie 10 minučių, kol tešla taps vientisa ir nebelips prie šonų. Galiausiai įmaišykite alyvuogių aliejų.
Tešlą kildinkite apie 2 valandas arba iki tol, kol tešla padvigubės.
Tešlą padalinkite į 3 gabaliukus. Iš vieno gabaliuko iškočiokite picos padą, tepkite pomidorų padažu, berkite gerą saują tarkuoto sūrio, griežinėliais supjaustytus pievagrybius, dėkite rūkytą vištieną ir šiaudeliais pjaustytą svogūną.
Picą kepkite 230 °C temp. orkaitėje 7–8 minutes. Papuoškite baziliko lapeliais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Video receptas:
Skanaus!