Šiek tiek nostalgiški. Tobulai subalansuoto skonio. Šie rikotos sausainiai labai lengvai ir greitai pagaminami. Jiems reikės vos kelių ingredientų, kurių paprastai visada turime namuose. Išbandykite šiandien.
4 asm.
Gaminimas 10 min.
Kepimas 15-20 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Varškės sausainiams pagaminti reikia:
200 g šalto sviesto
300 g miltų
100 g DANSUKKER miltelinio cukraus
Žiupsnelio druskos
200 g rikotos
Kiaušinio plakinio (patepti)
Cukraus ir cinamono mišinio (pabarstyti)
1. Šaltą sviestą supjaustykite nedideliais gabaliukais ir sudėkite į smulkintuvo indą. Ten pat suberkite persijotus miltus ir miltelinį cukrų bei druską. Susmulkinkite iki kruopelyčių.
2. Išberkite į dubenį, sudėkite rikotą ir viską suminkykite, kol produktai susijungs. Suformuokite diską, apvyniokite jį plėvele ir dėkite į šaldytuvą. Šaldykite tešlą apie 2–3 val.
3. Išimkite, iškočiokite maždaug 0,5–0,7 cm storio lakštais ir išspauskite sausainius. Juos patepkite kiaušinio plakiniu ir pabarstykite cukraus bei cinamono mišiniu.
4. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 min., priklausomai nuo sausainių dydžio.
Skanaus.