top of page

Greitai pagaminamas drėgnas obuolių šrudelis



Laidos VIENAS NAMUOSE vaizdo įrašą ir receptą rasite ČIA


Reikia:

1. Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais, pašlakstykite citrinos sultimis ir užtarkuokite citrinos žievelės. Įberkite SANTA MARIA malto cinamono, suberkite DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų ir PAULUNS javainius. Viską išmaišykite.

2. Tam, kad būtų paprasčiau, štrudelį gaminkite iškart ant kepimo popieriaus. Tešlos lakštą išskleiskite, per vidurį sudėkite įdarą. Laisvus tešlos kraštus patepkite kiaušinio plakiniu ir suvyniokite kaip voką. Siūlę palikite viršuje. Štrudelio paviršių patepkite kiaušinio plakiniu, išspauskite skylutes arba įpjaukite aštriu peiliu ir pabarstykite DANSUKKER nerafinuotu cukranendrių cukrumi.

3. Viską dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 25–30 min.

4. Iškepusį štrudelį pabarstykite DANSUKKER cukraus milteliais. Patiekite su ledais, plikytu vaniliniu kremu arba plakta grietinėle.



ALFO PATARIMAI:

· Naudokite skirtingas obuolių rūšis – taip skonis bus turtingesnis.

· Dribsniai sugers atliekamą įdaro skystį.  

· Galima pagaminti varškės įdarą – pertrintą varškę sumaišyti su cukrumi ir kiaušiniais, galima pridėti kriaušių arba pagaminti štrudelį su vyšniomis. Rudenį labai tinka į štrudelį slyvos. 


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page