top of page

Greitai namuose paruošiamos žuvies lyg iš restorano receptas (Smidrų sezono atidarymas)

Šis patiekalas yra puikus įrodymas, kaip gardžiai dera žuvis su smidrais. Pagal Alfo receptą žuvį paruošite sultingą, aromatingą ir neatsivalgomą.


žuvis su smidrais_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite čia.


JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

1 asm.

Gaminimo laikas: 15 min.


Žuvies patiekalui su smidrais paruošti reikia:

  • 1 saujos jaunų cukinijų

  • 70 g sviesto

  • 6–7 ančiuvių

  • 2–3 česnako skiltelių

  • 1 saujos jaunų šparagų

  • 2–3 šaukštų OBELIŲ saulėgrąžų aliejaus

  • Žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto

  • Žiupsnelio KOTANYI džiovintų mairūnų

  • Žiupsnelio KOTANYI džiovintų raudonėlių

  • 100 g menkės filė

  • 50 ml TICHĖ natūralaus negazuoto mineralinio vandens

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI pipirų mišinio

  • 1 šaukštelio SACLA kaparėlių

  • Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės

  • 1 šaukštelio ESTRELLA kreminio žemės riešutų sviesto

  • 1 saujelės daržinių builių

1. Jaunas cukinijas perpjaukite pusiau.

2. Į ZYLE keptuvę sudėkite išlydyti 50 g sviesto.

3. Ančiuvius ir česnako skilteles supjaustykite smulkiai.

4. Į keptuvę su sviestu sudėkite pjaustytas cukinijas, šparagus ir pakepkite apie 1 min.

5. Į kitą keptuvę pilkite OBELIŲ saulėgrąžų aliejų ir įkaitinkite.

6. Į keptuvę su daržovėmis sudėkite ⅔ smulkinto česnako, pagardinkite tarkuotu muskatu ir KOTANYI prieskoniais.

7. Į keptuvę su aliejumi dėkite nusausintą menkės filė oda žemyn ir prispauskite mentele. Kepkite apie 2 min.

8. Į keptuvę su daržovėmis supilkite TICHĖ natūralų negazuotą mineralinį vandenį, pagardinkite KOTANYI pipirų mišiniu ir druska.

9. Apkeptą žuvį apverskite, dėkite gabalėlį sviesto, likusį smulkintą česnaką, ančiuvius ir SACLA kaparėlius. Patroškinkite 2 min.

10. Daržoves pagardinkite tarkuota citrinos žievele.

11. ESTRELLA kreminiu žemės riešutų sviestu patepkite žuvies odelę.

12. Į ITALLA lėkštę sudėkite troškintas daržoves, ant viršaus uždėkite iškeptą žuvį, keletą šparagų ir viską apšlakstykite kaparėlių ir ančiuvių padažu.

13. Papuoškite daržiniais builiais ir užtarkuokite šiek tiek citrinos žievelės.


Skanaus.


Naujausi įrašai

bottom of page