Šis patiekalas yra puikus įrodymas, kaip gardžiai dera žuvis su smidrais. Pagal Alfo receptą žuvį paruošite sultingą, aromatingą ir neatsivalgomą.
Video receptą žiūrėkite čia.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
1 asm.
Gaminimo laikas: 15 min.
Žuvies patiekalui su smidrais paruošti reikia:
1 saujos jaunų cukinijų
70 g sviesto
6–7 ančiuvių
2–3 česnako skiltelių
1 saujos jaunų šparagų
2–3 šaukštų OBELIŲ saulėgrąžų aliejaus
Žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto
Žiupsnelio KOTANYI džiovintų mairūnų
Žiupsnelio KOTANYI džiovintų raudonėlių
100 g menkės filė
50 ml TICHĖ natūralaus negazuoto mineralinio vandens
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupsnelio KOTANYI pipirų mišinio
1 šaukštelio SACLA kaparėlių
Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės
1 šaukštelio ESTRELLA kreminio žemės riešutų sviesto
1 saujelės daržinių builių
1. Jaunas cukinijas perpjaukite pusiau.
2. Į ZYLE keptuvę sudėkite išlydyti 50 g sviesto.
3. Ančiuvius ir česnako skilteles supjaustykite smulkiai.
4. Į keptuvę su sviestu sudėkite pjaustytas cukinijas, šparagus ir pakepkite apie 1 min.
5. Į kitą keptuvę pilkite OBELIŲ saulėgrąžų aliejų ir įkaitinkite.
6. Į keptuvę su daržovėmis sudėkite ⅔ smulkinto česnako, pagardinkite tarkuotu muskatu ir KOTANYI prieskoniais.
7. Į keptuvę su aliejumi dėkite nusausintą menkės filė oda žemyn ir prispauskite mentele. Kepkite apie 2 min.
8. Į keptuvę su daržovėmis supilkite TICHĖ natūralų negazuotą mineralinį vandenį, pagardinkite KOTANYI pipirų mišiniu ir druska.
9. Apkeptą žuvį apverskite, dėkite gabalėlį sviesto, likusį smulkintą česnaką, ančiuvius ir SACLA kaparėlius. Patroškinkite 2 min.
10. Daržoves pagardinkite tarkuota citrinos žievele.
11. ESTRELLA kreminiu žemės riešutų sviestu patepkite žuvies odelę.
12. Į ITALLA lėkštę sudėkite troškintas daržoves, ant viršaus uždėkite iškeptą žuvį, keletą šparagų ir viską apšlakstykite kaparėlių ir ančiuvių padažu.
13. Papuoškite daržiniais builiais ir užtarkuokite šiek tiek citrinos žievelės.
Skanaus.