Ar jūs irgi iš tų, kurie žuvies patiekalų receptus tiesiog praverčia, nes yra įsitikinę, jog skaniai paruošti žuvį gali tik „rankas atmušęs" žuvies patiekalų meistras? Jeigu taip, nepraskipinkite šito recepto: jis įtikins, kad meistras galite būti Jūs!
Svarbiausia žuvies kepimo taisyklė – neperkepti. O visa kita gana paprasta. Šiame recepte ypatingą vaidmenį atlieka troškintų daržovių patalas mėgstamai žuvies filė. Jo dėka burnoje tirpstantis žuvies kepsnelis įgauna dar daugiau skonio ir malonaus aromato. Skanaus!
Video receptą rasite čia.
2 asm.
Gaminimo laikas: 30 min.
Greitai paruošiamai keptuvėje keptai žuviai reikia:
200–300 g mėgstamos žuvies filė
⅓ moliūgo
1 vidutinės morkos
1 svogūno
1 didelės bulvės
2–3 skiltelių česnako
1 saujos mėgstamų grybų
1 saujos šparaginių pupelių
2–3 šaukštų OBELIŲ sviesto skonio aliejaus
1 kubelio NATUR COMPAGNIE ekologiško provanso žolelių sultinio
1 stiklinės TICHĖ natūralaus mineralinio vandens (negazuoto)
2 šaukštų smulkintų SPILVA marinuotų agurkėlių
1 šaukšto migdolų riešutų
2 svogūno laiškų
1 žaliosios citrinos
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
Žiupsnelio KOTANYI druskos
1. Daržoves supjaustykite kubeliais. Česnaką smulkiai sukapokite.
2. ZYLE keptuvėje su 2 šaukštais OBELIŲ sviesto skonio aliejaus apkepkite visas
daržoves, išskyrus grybus, šparagines pupeles ir česnaką. Daržovėms apskrudus dėkite
NATUR COMPAGNIE ekologiško provanso žolelių sultinio kubelį ir pilkite stiklinę
TICHĖ natūralaus mineralinio vandens.
3. Patroškinkite apie 10 min. ir sudėkite likusias daržoves bei smulkintus SPILVA
marinuotus agurkėlius. Daržoves pagardinkite KOTANYI juodaisiais pipirais.
4. Migdolų riešutus susmulkinkite ir įmaišykite į daržoves.
5. Kitoje keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir dėkite žuvies filė odele žemyn.
6. Apskrudinę odelę, žuvį apverskite ir toje pačioje keptuvėje apkepkite svogūnų laiškus.
7. Iškepus žuviai į pasirinktą lėkštę dėkite daržovių troškinį, ant viršaus keptą žuvį, ją
pagardinkite KOTANYI druska bei keletu skiltelių žaliosios citrinos.
Skanaus.