top of page

Greitai ir ypatingai gardžiai paruošiama žuvis (Receptas)

Ar jūs irgi iš tų, kurie žuvies patiekalų receptus tiesiog praverčia, nes yra įsitikinę, jog skaniai paruošti žuvį gali tik „rankas atmušęs" žuvies patiekalų meistras? Jeigu taip, nepraskipinkite šito recepto: jis įtikins, kad meistras galite būti Jūs!

Svarbiausia žuvies kepimo taisyklė – neperkepti. O visa kita gana paprasta. Šiame recepte ypatingą vaidmenį atlieka troškintų daržovių patalas mėgstamai žuvies filė. Jo dėka burnoje tirpstantis žuvies kepsnelis įgauna dar daugiau skonio ir malonaus aromato. Skanaus!



kepta žuvis_keptuvėje kepta žuvies filė_žuvis su daržovėmis_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą rasite čia.


2 asm.

Gaminimo laikas: 30 min.


Greitai paruošiamai keptuvėje keptai žuviai reikia:

  • 200–300 g mėgstamos žuvies filė

  • ⅓ moliūgo

  • 1 vidutinės morkos

  • 1 svogūno

  • 1 didelės bulvės

  • 2–3 skiltelių česnako

  • 1 saujos mėgstamų grybų

  • 1 saujos šparaginių pupelių

  • 2–3 šaukštų OBELIŲ sviesto skonio aliejaus

  • 1 kubelio NATUR COMPAGNIE ekologiško provanso žolelių sultinio

  • 1 stiklinės TICHĖ natūralaus mineralinio vandens (negazuoto)

  • 2 šaukštų smulkintų SPILVA marinuotų agurkėlių

  • 1 šaukšto migdolų riešutų

  • 2 svogūno laiškų

  • 1 žaliosios citrinos

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

1. Daržoves supjaustykite kubeliais. Česnaką smulkiai sukapokite.

2. ZYLE keptuvėje su 2 šaukštais OBELIŲ sviesto skonio aliejaus apkepkite visas

daržoves, išskyrus grybus, šparagines pupeles ir česnaką. Daržovėms apskrudus dėkite

NATUR COMPAGNIE ekologiško provanso žolelių sultinio kubelį ir pilkite stiklinę

TICHĖ natūralaus mineralinio vandens.

3. Patroškinkite apie 10 min. ir sudėkite likusias daržoves bei smulkintus SPILVA

marinuotus agurkėlius. Daržoves pagardinkite KOTANYI juodaisiais pipirais.

4. Migdolų riešutus susmulkinkite ir įmaišykite į daržoves.

5. Kitoje keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir dėkite žuvies filė odele žemyn.

6. Apskrudinę odelę, žuvį apverskite ir toje pačioje keptuvėje apkepkite svogūnų laiškus.

7. Iškepus žuviai į pasirinktą lėkštę dėkite daržovių troškinį, ant viršaus keptą žuvį, ją

pagardinkite KOTANYI druska bei keletu skiltelių žaliosios citrinos.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page