top of page

Greitai, bet karališkai: citrininių krevečių receptas

Orkaitėje keptos citrininės krevetės -- vienos skardos greitai pagaminamas patiekalas, kuriam nusilenks net didžiausi gurmanai.

Citrininės krevetės_Alfo Ivanausko receptas
VMG nuotr.

2 asm. 

Gaminimo laikas: 30 min. 


Citrininėms krevetėms pagaminti reikia:

  • 2 citrinžolės stiebelių

  • 100 g sviesto 

  • 1 citrinos

  • 500 g šviežių krevečių 

  • 10–12 skiltelių česnako  

  • 1 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių

  • Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų


1. Citrinžolę padaužykite virtuviniu plaktuku, bukąja puse. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir jame pakaitinkite citrinžolės stiebelius mažiausioje kaitroje – sviestas turi ištirpti, bet nedegti.

2. Citriną supjaustykite skiltelėmis.

3. Į kepimo formą sudėkite šviežias krevetes, citrinos skilteles ir nuluptas česnako skilteles. Užpilkite nukoštu sviestu. Užberkite aitriųjų paprikų dribsnių, pasūdykite ir kepkite įkaitintoje 190 °C karšto oro gruzdintuvėje apie 7 min. (orkaitėje 12–15 min.), kol krevetės iškeps.

4. Gausiai pagardinkite maltais juodaisiais pipirais. 


 

Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.

Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.



Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page