Dvi galimybės: verdame lęšius ir užtrunkame šiek tiek ilgiau arba naudojame konservuotus lęšius ir gaminame tiek laiko, kiek verda makaronai. Greitas ir skanus patiekalas, išradingas receptas.
4 asm
Gaminimas 10 min
Virimas 10 min
Lęšių ir makaronų salotoms reikia:
1 stiklinė virtų lęšių arba 1 skardinė konservuotų lęšių
150 g orzo makaronų
150 g fetos sūrio
1 ryšelis kalendrų
Kelios šakelės mėtų
Kelios šakelės petražolių
3–4 svogūnų laiškai
1 skiltelė česnako
½ citrinos sulčių
1 šaukštelis medaus
50 ml aliejaus
Druskos
Prieskonines žoles ir česnaką sutrinkite trintuvu.
Supilkite citrinų sultis, aliejų, suberkite cukrų ir druską. Viską gerai išmaišykite.
Išvirkite makaronus.
Fetą supjaustykite kubeliais.
Visas salotų sudedamąsias dalis sumaišykite.
* Ypač gražiai šios salotos atrodo su juodaisiais lęšiais, bet jie verda kiek ilgiau, tad juoduosius lęšius geriau virti iš vakaro.
Skanaus!