Lengvas patiekalas vakarienei be mėsos, kurį gaminsite ir valgysite su malonumu.
Orkaitėje apkeptos bulvės, aplietos žirnelių, kepintų svogūnų ir grietinėlės tyre – daržovingas apkepas, kokio dar neragavote.
4 asm.
Gaminimas 30 min.
Kepimas 45 min.
Orkaitės t-ra 185 °C
Bulvių ir žirnelių apkepui pagaminti reikia:
600 g jaunų bulvių
1–2 šaukštų aliejaus
Žiupsnelio druskos
1 svogūno
20 g sviesto
400 g šaldytų arba HEINZ konservuotų žaliųjų žirnelių.
50 ml grietinėlės
Kelių mėtos šakelių
1. Bulves pašlakstykite aliejumi, pasūdykite. Sudėkite į skardelę ir kepkite, kol suminkštės.
2. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, pakepinkite su sviestu, kol suminkštės, bet neapskrus. Suberkite 300 g žirnelių į svogūnus ir trumpai pakepkite. Užpilkite grietinėle ir pavirkite 2–3 min.
3. Sudėkite viską į gilų indą, sutrinkite trintuvu ilgu kotu, taip pat sutrinkite kartu ir mėtas. Pasūdykite.
4. Likusius šaldytus žirnelius užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite 1–2 min. ir nukoškite. Konservuotus tiesiog nukoškite.
5. Sudėkite žirnelių tyrę kartu su bulvėmis, suberkite žirnelius ant viršaus.
Skanaus!