Nežinote, kur panaudoti moliūgą? Alfas atskleis receptą, kaip moliūgą paversti gardžia sriuba, kurios neatsisakys nė vienas.
#Alfodidysiskulinarinissou žiūrėkite čia
Moliūgų sriubai reikia:
½ vidutinio kalafioro
1 vidutinio sviestinio moliūgo
3–4 vidutinių morkų
2 vidutinių svogūnų
3–4 skiltelių česnako
1 šakelės rozmarino
1 šakelės čiobrelio
2–3 šaukštų OBELIŲ rapsų ir kanapių aliejaus
3 stiklinių vandens
3 sultinio kubelių su petražolėmis
½ stiklinės grietinėlės
1 gabaliuko kietojo sūrio
1–2 šaukštelių NATURLI ekologiškų tepiųjų riebalų „Vegan block“
Žiupsnelio KOTANYI šafrano
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
Žiupsnelio maltos kalendros
1 nedidelės citrinos žievelės
Ketvirtadalį kalafioro, moliūgo, morkų ir svogūnų supjaustykite vienodo dydžio kubeliais. Likusią daržovių dalį supjaustykite vienodo dydžio dalimis, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, dėkite 2–3 skilteles česnako, rozmariną, čiobrelį, apšlakstykite OBELIŲ rapsų ir kanapių aliejumi ir kepkite 175 °C temp. įkaitintoje orkaitėje 25–30 min., kol daržovės apskrus ir suminkštės.
Vandenį užvirkite, sudėkite sultinio kubelius ir juos ištirpdykite. Į gautą sultinį suberkite keptas daržoves, užvirkite ir sumažinę kaitrą virkite apie 5 min. Sultinį su daržovėmis sutrinkite iki vientisos masės, supilkite grietinėlę, įtarkuokite kietąjį sūrį, išmaišykite ir pakartotinai užvirkite.
Keptuvėje išlydykite NATURLI ekologiškus tepiuosius riebalus „Vegan block“, suberkite kubeliais pjaustytas daržoves ir nuolat maišydami kepkite, kol daržovės apskrus ir suminkštės. Kepintas daržoves pagardinkite KOTANYI šafranu, KOTANYI druska ir KOTANYI juodaisiais pipirais, malta kalendra, citrinos žievele ir viską išmaišykite. Į dubenį pilkite gamintą sriubą, į sriubos centą dėkite kepintas daržoves, užtarkuokite šviežio česnako ir patiekite.
Skanaus!