Daug kartų prašėte pasidalinti namuose greitai pagaminama sriuba. Štai ji – vos per keletą minučių pagaminama, maloniai rūgštelėjusi agurkinė, po kurios atsigauna ir kūnas, ir protas.
Išbandykite naują Alfo agurkų sriubos receptą, pagal kurį sotų, labai kvapnų (dėl to „kalti“ porai ir česnakai), raugintų agurkų gaiva ir kmynų aromatu, švelniu (neaštriu) skoniu lepinantį patiekalą paruošite vos per 10 minučių. Žinoma, jeigu turite „paruoštukų“. Skaitykite receptą, pasiruoškite, o tada kad ir kasdien mėgaukitės šia beveik žaibo greitumu paruošiama sriuba.
Patiks visiems.
Video receptą rasite Alfo instagrame čia
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
4 asm.
Gaminimo laikas: 10 min.
Agurkinei sriubai pagaminti reikia:
½ poro
3–4 marinuotų agurkėlių
5–6 nedidelių virtų bulvių
1 skiltelės česnako
1 šaukšto ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
Žiupsnelio kmynų
1 šaukštelio maltų kalendrų
Žiupsnelio KOTANYI druskos ir pipirų mišinio
¾ citrinos žievelės
480 g KĖDAINIŲ KONSERVŲ raugintų agurkų sriubos
750 ml SUKČIUS natūralaus vištienos sultinio
1 šaukšto ŽEMAITIJOS natūralios grietinės
Keleto šakelių krapų
1. Porą supjaustykite griežinėliais, marinuotus agurkėlius ir bulves – kubeliais, česnaką susmulkinkite.
2. Į įkaitintą keptuvę sudėkite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą, suberkite porus, bulves, kmynus, maltas kalendras, KOTANTYI druskos ir pipirų mišinį, įtarkuokite citrinos žievelės. Viską išmaišykite ir pakepinkite.
3. Į puodą sudėkite KĖDAINIŲ KONSERVŲ raugintų agurkų sriubą, supilkite SUKČIUS natūralų vištienos sultinį ir virkite apie 5 min.
4. Į dubenį sudėkite kepintas bulves, užpilkite raugintų agurkų sriuba, pagardinkite ŽEMAITIJOS natūralia grietine, juodaisiais pipirais.
5. Sriubą puoškite krapų šakelėmis.
Daugiau gardžių ir sveikatai palankių patiekalų receptų rasite naujoje Alfo Ivanausko ir Pauliaus Ratkevičiaus knygoje NORIU VALGYTI SVEIKAI, BET SKANIAI.
Knygą už geriausią kainą galite įsigyti čia👇
Gardžių atradimų.