Dar vienas nostalgiškas patiekalas. Švelnus ir sotus jautienos troškinys, kurį galima pagaminti ir labai greitai – vos per 20 minučių.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia
2 asm.
Jautienos troškiniui pagaminti reikia:
1 svogūno
100 g rudųjų pievagrybių
1 KITCHEN ME sausai brandintos jautienos didkepsnio „Black Angus“
4 šaukštų BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“
3 česnako skiltelių
Žiupsnelio KOTANYI keturių pipirų mišinio
200 ml vandens
1 NATUR COMPAGNIE ekologiško jautienos sultinio kubelio
1 šaukštelio tarkuotos apelsino žievelės
2 šaukštelių garstyčių
6–8 SPILVA marinuotų agurkėlių
100 g ŽEMAITIJOS PIENO grietinėlės 36 % rieb.
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Kuokštelio petražolių
1. Svogūną susmulkinkite, pievagrybius pjaustykite griežinėliais.
2. Jautieną supjaustykite pailgomis ir plonomis juostelėmis.
3. ZYLE keptuvėje su įkaitintu aliejumi apkepkite jautienos gabaliukus. Tada suberkite smulkintus česnakus, įberkite pipirų.
4. Į ketaus puodą įpilkite 2 šaukštus aliejaus, suberkite svogūnus, pievagrybius, apkepkite juos. Supilkite paruoštą sultinį (ištirpinkite kubelį vandenyje). Įtarkuokite apelsino žievelės, dėkite garstyčias. Viską išmaišykite.
5. Išjungus kaitrą, į keptuvę su jautiena suberkite pjaustytus agurkus, įberkite druskos.
6. Į puodą supilkite grietinėlę, išmaišykite ir pakaitinkite. Suberkite jautieną su agurkais ir pakaitinkite 1 min.
7. Petražoles susmulkinkite ir suberkite į troškinį.
ALFO PATARIMAI:
· Befstrogeną galite patiekti su mėgstamais makaronais, bulvėmis ar koše. Taip pat valgyti su duona ar salotomis.
· Jei mėgstate aštriau, galite pagardinti Kajeno paprika arba įberti daugiau juodųjų pipirų.
· Jei norite didesnės porcijos, naudokite daugiau pievagrybių.
Skanaus!