Dabar, kai pats šviežių agurkų ir pomidorų sezonas, gaivias, vasariškas graikiškas salotas galima būtų valgyti kiekvieną dieną. Alfas kviečia pasigaminti jas truputį kitaip – paskaninti vištienos kepsnelių iešmeliais!
Patiks visiems!
Video receptą rasite Alfo instagrame čia.
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
2 asm.
Gaminimo laikas: apie 20 min.
Graikiškoms salotoms su vištienos iešmeliais pagaminti reikia:
1 didelio pomidoro
2 trumpavaisių agurkų
1 vidutinės paprikos
½ svogūno
100 g fetos
Žiupsnelio KOTANYI smulkintų raudonėlių
1 vištienos krūtinėlės
Žiupsnelio KOTANYI prieskonių „Česnakinė vištiena“
Žiupsnelio KOTANYI maltų kalendrų
½ citrinos
Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių
2–3 šaukštų aliejaus
1 šaukšto balzaminio acto
Žiupsnelio KOTANYI pipirų ir druskos mišinio
Keleto šviežių trešnių arba vyšnių
Keleto riekelių FAZER KEFYRO sumuštinių duonos (patiekti)
1. Pomidorą, agurkus, papriką supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, svogūną – pusžiedžiais, fetą – kubeliais. Viską išdėliokite lėkštėje, pagardinkite KOTANYI smulkintais raudonėliais.
2. Vištienos krūtinėlę supjaustykite gabaliukais. Apibarstykite KOTANYI prieskoniais „Česnakinė vištiena“, maltomis kalendromis, pagardinkite citrinos sultimis, KOTANYI aitriųjų paprikų dribsniais, apšlakstykite aliejumi ir viską išmasažuokite rankomis.
3. Suverkite vištieną ant medinių iešmelių ir kepkite keptuvėje arba ant grilio iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
4. Salotas apšlakstykite balzaminiu actu ir aliejumi, užberkite KOTANYI pipirų ir druskos mišinio, sudėkite iškepusius vištienos iešmelius. Galite papuošti ir praturtinti salotas trešnėmis arba vyšniomis.
5. Paskrudinkite FAZER KEFYRO sumuštinių duonos riekeles ir patiekite su salotomis.
Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.
Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.
Gardžių atradimų.