Glazūruoti vištienos iešmeliai – tai patiekalas, apie kurį galima nieko nesakyti. Užtenka pamatyti, užuosti ir iškart ima gamintis virškinimo fermentai. Japoniška maniera ruošti šie „a la yakitori“ iešmeliai yra pagaminami greitai ir lengvai.
Būtinai išbandykite, atraskite naują vištienos skonį ir patiekimo būdą. Tiesiog tirpsta burnoje!
Video receptą žiūrėkite Alfo instagrame čia.
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
4 asm.
Gaminimo laikas: apie 20 min.
Vištienos iešmeliams pagaminti reikia:
Ryšelio svogūnų laiškų
1–2 česnakų
300 g nukaulintos vištų šlaunelių mėsos
2–3 šaukštų KIKKOMAN sojų padažo
Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių
12 džiovintų slyvų
Aliejaus iešmeliams apšlakstyti
4 šaukštų KIKKOMAN padažo „Yakitori“
SKONIS IR KVAPAS putojančios arbatos „Jubiliejinė“ (patiekti)
Svogūnų laiškus perpjaukite į kelias dalis, česnaką susmulkinkite.
Vištienai nulupkite odą, supjaustykite mėsą juostelėmis, apšlakstykite KIKKOMAN sojų padažu, užberkite KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių, česnakų ir rankomis įmasažuokite.
Vištieną, svogūnų laiškus, džiovintas slyvas verkite ant dviejų medinių iešmelių. Apšlakstykite aliejumi.
Vėrinukus aptepkite KIKKOMAN padažu „Yakitori“ ir apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių.
Prie šių vėrinukų puikiai derės SKONIS IR KVAPAS putojanti arbata „Jubiliejinė“, kurioje atsiskleidžia kruopščiai atrinktos arbatos, cinamono, imbiero ir kombučios skonių natos.
Daugiau gardžių ir sveikatai palankių patiekalų receptų rasite naujoje Alfo Ivanausko ir Pauliaus Ratkevičiaus knygoje NORIU VALGYTI SVEIKAI, BET SKANIAI.
Knygą už geriausią kainą galite įsigyti čia👇
Gardžių atradimų.