Geltonųjų slyvų marmeladas su čiobreliais (Receptas)
- eglerace
- 2023-08-23
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: 2023-08-26
Nuostabi spalva, puikus aromatas. Geltonųjų slyvų marmeladas, pagardintas čiobreliais žiemą primins vasarą. Supilstykite į mažus stiklainius – bus puiki dovana Kalėdoms.

1 l
Gaminimas 10 min
Virimas 10 min
Slyvų marmeladui pagaminti reikia:
1 kg geltonųjų slyvų
50 ml citrinų sulčių
1 šaukštelio citrinos žievelės
1 šaukštelio tarkuoto imbiero
330 g DANSUKKER cukraus marmeladams (arba 500 g DANSUKKER cukraus uogienėms)
5–6 šakelių čiobrelių
1. Išimkite slyvų kauliukus. Slyvas sudėkite į puodą, įpilkite citrinų sulčių, sudėkite žievelę ir imbierą, labai lėtai užvirinkite ir pavirkite 4–5 min.
2. Užberkite DANSUKKER cukraus marmeladams, atsargiai išmaišykite, vėl užvirinkite, sudėkite čiobrelių šakeles. Virkite esant silpnai kaitrai 10 min.
3. Nukelkite nuo viryklės ir nugriebkite putas. Supilkite į šiltus sterilius stiklainius. Uždarykite. Laikykite vėsioje vietoje
Skanaus.