8–10 asm
Sūrio pyragui pagaminti reikia:
Pagrindui:
360 g sausainių („Selgos“ tipo)
120 g ištirpinto sviesto
2 šaukštų liofilizuotų juodųjų serbentų miltelių
1 šaukštelio vanilinio cukraus
Kremui:
200 g kambario temperatūros maskarponės
140 g „Panevėžio +” ekologiško cukraus
250 ml pieno
350 g plakamosios grietinėlės (35 %)
15 g želatinos
80 g liofilizuotų juodųjų serbentų miltelių
rozmarino šakelių (papuošti)
1. Pagrindui skirtus sausainius, ištirpintą sviestą, vanilę ir serbentų miltelius sutrinkite maisto smulkintuvu. Jei sausainiai blogai limpa, įpilkite kelis šaukštus vandens. Paruoštais trupiniais išklokite kepimo popieriumi padengtą formą su nuimamais šonais. Dėkite į šaldytuvą.
2. Nedideliame puode želatiną užpilkite pienu ir palikite brinkti apie 10 minutes.
3. Tuomet pakaitinkite ant labai mažos kaitros, kol želatina ištirps.
4. Želatinos ir pieno mišinį supilkite į maskarponę ir plakite, po truputį berdami cukrų, kol šis visiškai ištirps.
5. Kitame dubenyje iki standumo išplakite grietinėlę ir atsargiai ją įmaišykite į maskarponės masę.
6. Tešlą lygiomis dalimis padalinkite į 4 indus. Vieną indą palikite baltos spalvos. Juodųjų serbentų miltelius skirtingomis dalimis padalinkite į visus 3 indus. Į pirmąjį dėkite 1 šaukštą, į antrąjį – dvigubai daugiau, ir t. t.
7. Pasiruoškite kepimo formą ir iš viršaus greitu judesiu supilkite pirmąjį (tamsiausią) kremą. Iš karto imkite šviesesnį atspalvį ir nejudindami pilkite į tą pačią vietą formos centre. Taip pat supilkite 2 likusius indus. Spalvos turėtų susimaišyti ir gražiai pereiti nuo tamsiausios į šviesiausią.
8. Dėkite pyragą į šaldytuvą ir palikite stingti 4–6 valandas. Papuoškite rozmarino šakelėmis.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
Skanaus!