Kaitrią vasaros dieną, atrodytų, ne tik pats žmogus, bet ir visos jo ląstelės šaukia – gaivos!!! Vanduo – geriausias Jūsų draugas, bet nepamirškite eksperimentuoti!
Vienaragio vanduo
4 asm.
Gaminimas 15 min.
Reikia:
0,25 l vandens arbatai
1 šaukštelio balnapupių miltelių
0,5 l švelniai gazuoto vandens
Cukraus sirupo
Ledukų
Valgomųjų gėlių (papuošti)
50 ml citrinų sulčių
Užvirinkite vandenį ir užplikykite balnapupių miltelius. Palaikykite 10 min. ir perkoškite. Atvėsinkite. Supilkite į ąsotį, taip pat supilkite gazuotą vandenį ir cukraus sirupą. Išmaišykite ir sudėkite ledukus. Papuoškite.
Pabaigoje pilkite citrinų sultis ir stebėkite, kaip keičiasi spalva.
Spalvinga vasaros gaiva
4 asm.
Gaminimas 5 min.
Zzz 30 min.
Reikia:
Persikų, braškių, apelsinų, šilauogių, žaliųjų citrinų
Mėtų lapelių
0,75 l stipriai atšaldyto negazuoto mineralinio vandens
0,25 l mandarinų sulčių
Ledukų
Išimkite persikų kauliukus, vaisius lengvai pamaigykite. Supjaustykite apelsinus, citrinas ir braškes.
Sudėkite vaisius pramaišiui su mėtų lapeliais į ąsotį ir užpilkite vandeniu ir mandarinų sultimis.
Pastatykite į šaldytuvą 30 min.
Prieš patiekdami įdėkite ledukų.
Avietė su kokosais
4 asm.
Gaminimas 5 min.
Zzz 15 min.
Reikia:
0,4 l kokosų pieno
0,2 l kokosų vandens
0,2 l aviečių nektaro
1 šaukšto cukraus (arba pagal skonį)
200 g aviečių
Ledukų
Į ąsotį supilkite kokosų pieną, kokosų vandenį ir aviečių nektarą. Jei reikia, pasaldinkite.
Palikite šaldytuve 15 min. Prieš patiekdami suberkite avietes ir ledukus.
Citrusinis kokteilis
4 asm.
Gaminimas 10 min.
Reikia:
Raudonųjų apelsinų, žaliųjų citrinų, apelsinų, mandarinų
0,75 l stipriai atšaldyto negazuoto mineralinio vandens
0,25 l greipfrutų sulčių
Ledukų
Supjaustykite vaisius apelsinus, citrinas ir braškes.
Sudėkite vaisius į ąsotį ir užpilkite vandeniu bei greipfrutų sultimis.
Pastatykite į šaldytuvą 30 min.
Prieš patiekdami įdėkite ledukų.
Obuolių vanduo
Kompanijai
10 min.
Zzz 60 min.
Reikia:
3–4 obuolių
Kelių šakelių čiobrelių
1 l mineralinio vandens
Ledukų
Svarbiausia – plonai supjaustykite obuolius, sudėkite čiobrelius ir užpilkite atšaldytu vandeniu. Palaikykite apie valandą šaldytuve, kad vanduo prisipildytų obuolių dvasios. Prieš patiekdami įdėkite ledukų.
Skanaus!
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.