Ruduo leidžia atsikvėpti, pradingti plačiuose megztiniuose, o tai reiškia ir išsikepti vis šį tą sotesnio, labai jaukaus ir išsiilgto. Pavyzdžiui, kiaulienos kumpį orkaitėje.
Receptas, kuris patiks net labai tingintiems gaminti.
4–5 asmenims
Kiaulienos kepsniui su savojiniu kopūstu iškepti reikia:
1 kg kiaulienos kumpio
2 šaukštų grūdėtųjų garstyčių
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukšto Vusterio padažo
1 šaukšto rudojo cukraus
1 šaukštelio česnakų miltelių
1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos
žiupsnelio uoginės paprikos
šviežiai grūstų juodųjų pipirų
druskos
1 vidutinio Savojos kopūsto
1 šaukšto sviesto
šlakelio aliejaus
1/2 stiklinės sauso baltojo vyno
1 stiklinės grietinėlės
žiupsnelio muskato
šviežiai maltų juodųjų pipirų
žiupsnelio druskos
1. Kiaulieną įtrinkite prieskoniais ir palikite marinuotis bent kelias valandas.
2. Marinuotą mėsą suvyniokite į foliją ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1,5 valandos.
3. Atidenkite foliją ir kepkite dar apie 20 min. arba kol mėsa suminkštės.
4. Gerai įkaitintoje keptuvėje su sviestu ir aliejumi kelias minutes iš abiejų pusių apkepinkite stambiai supjaustytą kopūstą. Į keptuvę supilkite vyną ir kelias minutes leiskite jam nugaruoti.
5. Sudėkite kopūstą į karščiui atsparų indą, užpilkite grietinėle, pabarstykite muskatu, druska ir juodaisiais pipirais ir troškinkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus!