Kaponata – gardus ir daržovingas sicilietiškas patiekalas, kurį gaminti su ZYLE virtuvės pagalbininkais – vienas malonumas. Puikus receptas vakarienei.
Daržovių kaponatai pagaminti reikia:
1 paprikos
1 saliero lapkočio
100 g baklažano
1 svogūno
1 pomidoro
2 skiltelių česnako
1 saujos petražolių
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštų kaparėlių
1 šaukšto rudojo cukrus
3 šaukštų žaliųjų alyvuogių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Keleto bazilikų lapelių
Papriką, salierą, baklažanus, svogūną ir pomidorą supjaustykite kubeliais, česnakus ir petražoles susmulkinkite ant ZYLE pjaustymo lentelės.
Į įkaitintą keptuvę pilkite alyvuogių aliejų, sudėkite salierus, baklažanus ir kepkite apie 1–2 min., sudėkite svogūnus ir kepkite ant vidutinės kaitros, nuolat maišant, apie 4–5 min. arba kol svogūnai suminkštės. Sudėkite paprikas, pomidorus ir troškinkite apie 10 min.
Sudėkite kaparėlius, rudąjį cukrų, druską, pipirus, alyvuoges, smulkintas petražoles, viską išmaišykite ir troškinkite 1 min. Patiekite pasirinktame inde, papuoškite bazilikų lapeliais.
Video receptas:
Skanaus!