Rūgštūs rabarbarų stiebeliai labiausiai tinka gaiviai saldiems kepiniams kepti. Tarta su varške ir rabarbarais bus suvalgyta per kelias minutes. Teks kepti antrą!
Tartaletės su rabarbarais tešlai paruošti reikia:
140 g šalto sviesto
200 g miltų
1 šaukštelio maltos kalendros
Žiupsnelio druskos 50 g cukraus
50 ml šalto jogurto
1 trynio (patepimui)
Varškės įdarui:
350 g varškės kepiniams
50 g cukraus
2 kiaušinių
1 šaukšto kukurūzų krakmolo
1 apelsino nutarkuotos žievelės
4–5 rabarbarų lapkočių
Žiupsnelio cukranendrių cukraus (pabarstymui)
Sudėkite sviestą, miltus, maltas kalendras, druską ir cukrų į trintuvą, viską sutrinkite iki smulkių kruopelyčių. Supilkite šaltą jogurtą ir greitai suminkykite tešlą.
Jeigu neturite virtuvinio kombaino, tuomet sviestą su miltais ir cukrumi sutrinkite pirštais.
Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Išimkite, iškočiokite, išklokite 26 cm skersmens cm dydžio formą tartoms kepti. Subadykite tešlą šakute, ant viršaus uždėkite kepimo popieriaus lapą, ant jo užberkite kruopų ar pupelių tam, kad tešla nekontroliuojamai neiškiltų.
Vėl pašaldykite apie valandą.
Kepkite 15 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, tada atsargiai nuimkite popierių su kruopomis ir dar pakepkite 5 min.
Įdarui sumaišykite varškę su cukrumi, kiaušiniais bei krakmolu. Įmaišykite apelsinų žievelę. Įdarą sudėkite į pakeptą tartą, ant viršaus uždėkite supjaustytus rabarbarus, pabarstykite juos cukranendrių cukrumi.
Kepkite dar apie 25 min.
PATARIMAS: galite rabarbarus maišyti su braškėmis.
Skanaus!