top of page

Gardusis slyvų sluoksniuotis (Receptas)

Kai norisi kažko skanaus ir po ranka turite keletą slyvų, pasigaminkite šį slyvų, sausainių ir grietinėlės kremo sluoksniuotį.

gardusis slyvų sluoksniuotis_Alfo receptas
Alfo Ivanausko nuotr.

Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia


JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


1 asm.


Slyvų sluoksniuočiui pagaminti reikia:

  • 4–5 slyvų

  • 2 šaukštų DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 2 šaukštų ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto

  • 1 stiklinės VORUTA nealkoholinio raudonojo vaisių ir (ar) uogų vyno

  • 2 KOTANYI cinamono lazdelių

  • Keleto KOTANYI gvazdikėlių

  • 30 g PERGALĖ pieniško šokolado

  • 100–150 g HAPPY DAY persikų sulčių

  • Žiupsnelio KOTANYI vanilinio cukraus

  • ½ pakelio GAIDELIS sausainių „Karamelė“

  • 20 g vanilinio pudingo

  • Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės

  • 4 šaukštų vanilinių ledų

  • 1 mėtos ar čiobrelio šakelės (papuošimui)

1. Slyvas nuplaukite, išimkite kauliukus ir supjaustykite į keturias dalis. Dėkite į keptuvę, berkite

DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus ir kaitinkite.

2. Šiek tiek pakepinus dėkite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą, KOTANYI cinamono

lazdeles ir gvazdikėlius. Sviestui išsilydžius pilkite VORUTA nealkoholinio raudonojo vaisių ir (ar) uogų vyno, maišykite ir kaitinkite.

3. Nugarinus vyną sudėkite PERGALĖ pienišką šokoladą, išjunkite ugnį ir leiskite ištirpti

šokoladui. Berkite KOTANYI vanilinio cukraus ir išmaišykite.

4. Į puodą pilkite dalį HAPPY DAY persikų sulčių, kaitinkite.

5. Likusias sultis pilkite į dubenį, berkite pudingo miltelius ir šluotele išmaišykite.

6. Į kaitinamas sultis po truputį pilkite sultis su pudingo milteliais ir maišykite, kol susijungs į vieną masę ir sutirštės. Įtarkuokite citrinos žievelės, dėkite ledus ir išmaišykite, kad jie ištirptų.

7. GAIDELIS sausainius „Karamelė“ sutrupinkite rankomis.

8. Į puodelį dėkite sausainių, pilkite pudingo ir paruoštų slyvų. Galite papuošti šokolado skiltele,

mėtos ar čiobrelio šakele.


PATARIMAI

1. Jei slyvos labai rūgščios, galite įdėti daugiau cukraus, o jei rūgštelės trūksta, įspauskite citrinos sulčių.

2. Persikų sultis galite keisti mangų, ananasų arba kokosų su ananasais.

3. GAIDELIS sausainius „Karamelė“ galite keisti GAIDELIS pusrytainiais su vanile „7 grūdai“.

4. Vanilinį pudingą galite keisti apelsinų ar persikų.


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page