Ir gardu, ir akims malonumas. Džemas nepaprastai gražus. Puikiai atrodys ir kaip
dovana stiklainyje, ir kaip priedas prie sūrių, paštetų. Ir tiesiog ant duonos užsitepti.
Paprikų džemui pagaminti reikia:
1 kg paprikų
2 citrinos
400 g DANSUKKER cukraus uogienėms
Žiupsnelis druskos
1 šakelė rozmarino
1. Išimkite paprikų sėklas ir pertvaras, susmulkinkite trintuvu. Išspauskite citrinų
sultis ir nutarkuokite žievelę.
2. Sumaišykite su cukrumi, įberkite druskos ir virkite apie 20 min.
3. Pabaigoje suberkite citrinų žievelę ir įdėkite susmulkintą rozmarino
šakelę.
4. Užvirinkite ir sudėkite į karštus stiklainius. Užsukite dangteliais ir palikite aušti
apverstus.
Skanaus!