top of page

Gardusis netikras zuikis (Receptas)

„Netikras zuikis" – tai kitoks būdas patiekti kotletą, o galbūt – net ir geresnis. Pamėginkite į „zuikį“ dėti tarkuoto žalio kopūsto: jis bus minkštas, purus, o kopūsto jame net nepajusite. Receptas, kuris tinka ir kasdienai, ir ant šventinio stalo.


netikras zuikis_Alfo receptas
VMG nuotr.

4 asmenims 


Netikram zuikiui pagaminti reikia:

  • 500 g maltos kiaulienos 

  • ~250 g šviežio baltagūžio kopūsto  (labai daug kopūsto)

  • 1 svogūno

  • 1 morkos

  • kelių skiltelių česnako

  • ½ šaukštelio džiovintų Provanso žolelių mišinio

  • kelių šaukštų aliejaus

  • druskos, juodųjų pipirų

1. Faršą sudėkite į dubenį.

2. Sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką.

3. Smulkiai sutarkuokite ir įmaišykite kopūstą bei morką.

4. Suberkite prieskonius ir druską. Viską gerai išmaišykite.

5. Masę padalinkite į 3 arba 4 „zuikučius“ ir sudėkite į kepimo formą, prieš tai patepę aliejumi. 

6.Apšlakstykite aliejumi ir kepkite iki 185 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page