„Netikras zuikis" – tai kitoks būdas patiekti kotletą, o galbūt – net ir geresnis. Pamėginkite į „zuikį“ dėti tarkuoto žalio kopūsto: jis bus minkštas, purus, o kopūsto jame net nepajusite. Receptas, kuris tinka ir kasdienai, ir ant šventinio stalo.
4 asmenims
Netikram zuikiui pagaminti reikia:
500 g maltos kiaulienos
~250 g šviežio baltagūžio kopūsto (labai daug kopūsto)
1 svogūno
1 morkos
kelių skiltelių česnako
½ šaukštelio džiovintų Provanso žolelių mišinio
kelių šaukštų aliejaus
druskos, juodųjų pipirų
1. Faršą sudėkite į dubenį.
2. Sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką.
3. Smulkiai sutarkuokite ir įmaišykite kopūstą bei morką.
4. Suberkite prieskonius ir druską. Viską gerai išmaišykite.
5. Masę padalinkite į 3 arba 4 „zuikučius“ ir sudėkite į kepimo formą, prieš tai patepę aliejumi.
6.Apšlakstykite aliejumi ir kepkite iki 185 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
Gardžių atradimų.