Alfas kviečia nukeliauti į skaniąją Malaiziją ir dalinasi receptu, kaip pasigaminti žuvies
troškinį, kuris bus pripildytas saulėtų skonių. Šiame žuvies troškinyje kokosų pienas, ciberžolė, žalioji citrina, garstyčios, ponzu padažas: skonių, poskonių, gardžių derinių tiek, kad bus neįmanona nei atsivalgyti, nei atsiragauti. Pagaminsite greitai, lengvai ir iš produktų, kuriuos rasite kiekvienoje parduotuvėje.
Video receptą rasite čia:
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
2 asm.
Gaminimo laikas: 20–30 min.
Malaizietiškam žuvies troškiniui pagaminti reikia:
1 svogūnėlio
50 g imbiero šaknies
5–6 skiltelių česnako
2 aitriųjų paprikų
2–3 šaukštų OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus
200 g jūrinio ešerio filė
Žiupsnelio KOTANYI ciberžolės
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupsnelio KOTANYI šviežiai grūstų juodųjų pipirų
2 šaukštų žaliosios citrinos sulčių
1 skardinės AJI kokosų pieno
100 ml TICHĖ natūralaus mineralinio vandens (negazuoto)
2 šaukštų KIKKOMAN padažo „Ponzu“
150 g virtų mėgstamų ryžių
1 šaukštelio garstyčių sėklų
1 šaukšto SUSLAVIČIAUS padažo salotoms „Pesto“
1 skiltelės žaliosios citrinos
saujelės kalendrų
1 saujelės baziliko lapelių
1. Susmulkinkite svogūnėlį, imbiero šaknį, česnaką ir aitriąsias paprikas.
2. ZYLE keptuvėje įkaitinkite šaukštą OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus ir
pakepinkite smulkintą svogūną, imbiero šaknį, česnaką ir ½ kiekio aitriųjų paprikų apie 2
min.
3. Jūrinio ešerio filė apibarstykite KOTANYI ciberžole, druska, pipirais. Apšlakstykite
šaukštu žaliosios citrinos sulčių.
4. Į kepintas daržoves įdėkite žiupsnelį ciberžolės, supilkite AJI kokosų pieną ir įdėkite
šaukštą žaliosios citrinos sulčių.
5. Pilkite TICHĖ natūralaus mineralinio vandens ir KIKKOMAN padažo „Ponzu“. Virkite
apie 10 min.
6. Kitoje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus čili pipirų skonio aliejaus ir kepkite žuvį iš abiejų
pusių po 2–3 min.
7. Į lėkštę sudėkite išvirtus ryžius, ant viršaus pilkite pasūdytą padažą.
8. Į žuvies keptuvę sudėkite garstyčių sėklas ir pakepinkite 30 s.
9. Ant padažo sudėkite iškepusią žuvį su garstyčių sėklomis.
10. Pagardinkite šaukštu SUSLAVIČIAUS padažo salotoms „Pesto“.
11. Papuoškite šviežia kalendra, baziliku, smulkinta aitriąja paprika ir žaliosios citrinos
skiltele.
Skanaus.