top of page

Gardusis malaizietiškas žuvies troškinys (Receptas)

Alfas kviečia nukeliauti į skaniąją Malaiziją ir dalinasi receptu, kaip pasigaminti žuvies

troškinį, kuris bus pripildytas saulėtų skonių. Šiame žuvies troškinyje kokosų pienas, ciberžolė, žalioji citrina, garstyčios, ponzu padažas: skonių, poskonių, gardžių derinių tiek, kad bus neįmanona nei atsivalgyti, nei atsiragauti. Pagaminsite greitai, lengvai ir iš produktų, kuriuos rasite kiekvienoje parduotuvėje.


žuvies troškinys_troškinys su žuvimi_receptas_Alfo receptas_žuvies patiekalai_troškinys su kokosų pienu
VMG nuotr.

Video receptą rasite čia:


JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

2 asm.

Gaminimo laikas: 20–30 min.


Malaizietiškam žuvies troškiniui pagaminti reikia:

  • 1 svogūnėlio

  • 50 g imbiero šaknies

  • 5–6 skiltelių česnako

  • 2 aitriųjų paprikų

  • 2–3 šaukštų OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus

  • 200 g jūrinio ešerio filė

  • Žiupsnelio KOTANYI ciberžolės

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • 2 šaukštų žaliosios citrinos sulčių

  • 1 skardinės AJI kokosų pieno

  • 100 ml TICHĖ natūralaus mineralinio vandens (negazuoto)

  • 2 šaukštų KIKKOMAN padažo „Ponzu“

  • 150 g virtų mėgstamų ryžių

  • 1 šaukštelio garstyčių sėklų

  • 1 šaukšto SUSLAVIČIAUS padažo salotoms „Pesto“

  • 1 skiltelės žaliosios citrinos

  • saujelės kalendrų

  • 1 saujelės baziliko lapelių

1. Susmulkinkite svogūnėlį, imbiero šaknį, česnaką ir aitriąsias paprikas.

2. ZYLE keptuvėje įkaitinkite šaukštą OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus ir

pakepinkite smulkintą svogūną, imbiero šaknį, česnaką ir ½ kiekio aitriųjų paprikų apie 2

min.

3. Jūrinio ešerio filė apibarstykite KOTANYI ciberžole, druska, pipirais. Apšlakstykite

šaukštu žaliosios citrinos sulčių.

4. Į kepintas daržoves įdėkite žiupsnelį ciberžolės, supilkite AJI kokosų pieną ir įdėkite

šaukštą žaliosios citrinos sulčių.

5. Pilkite TICHĖ natūralaus mineralinio vandens ir KIKKOMAN padažo „Ponzu“. Virkite

apie 10 min.

6. Kitoje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus čili pipirų skonio aliejaus ir kepkite žuvį iš abiejų

pusių po 2–3 min.

7. Į lėkštę sudėkite išvirtus ryžius, ant viršaus pilkite pasūdytą padažą.

8. Į žuvies keptuvę sudėkite garstyčių sėklas ir pakepinkite 30 s.

9. Ant padažo sudėkite iškepusią žuvį su garstyčių sėklomis.

10. Pagardinkite šaukštu SUSLAVIČIAUS padažo salotoms „Pesto“.

11. Papuoškite šviežia kalendra, baziliku, smulkinta aitriąja paprika ir žaliosios citrinos

skiltele.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page