Minkštas, purus, paprastas, lengvai pagaminamas ir ilgai neužmirštamas slyvų pyrago receptas. Namai kvepės vasara, vanile, cinamonu, o malonumą kvadratu pakels šaltos giros stiklinė. Slyvų pyragas ir gira – gardus derinys. Išbandykite.
Slyvų pyragui pagaminti reikia:
180 g sviesto
180 g cukraus miltelių
3 kiaušinių
300 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 citrinos
½ stiklinės trupinto biskvito
1 šaukštelio vanilinio cukraus
½ stiklinės rudojo cukraus
½ šaukštelio cinamono
800 g slyvų
40 ml romo
Žiupsnelio druskos
1. Slyvas supjaustykite pusiau, pašalinkite kauliukus, užpilkite romu, pagardinkite cinamonu ir palikite marinuotis apie 30 min. nuolat permaišydami.
2. Kambario temperatūros sviestą ir cukraus miltelius išplakite iki purios, balsvos konsistencijos, tada po vieną įmaišykite kiaušinius, tarkuotas citrinos žieveles, citrinos sultis, suberkite miltus ir kepimo miltelius. Tešlą supilkite į kepimo skardą.
3. Slyvas nusausinkite, sumaišykite su vaniliniu cukrumi, druska, ruduoju cukrumi ir trupintu biskvitu, sudėkite ant tešlos viršaus ir kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 min.
4. Prieš patiekdami atvėsinkite.
PATARIMAS
Vanilę galima keisti 2 šaukštais malto skrudinto salyklo. Sauso salyklo galima nusipirkti specializuotose alaus parduotuvėse arba didžiųjų prekybos centrų prieskonių skyriuose.
Prie pyrago puikiai tinka ir gaivina „Smetoniška gira". Rekomeduojame!
Skanaus!